Жестоко убийство в София – французин (25 г.) уби финландка (22 г.)

Жестоко убийство в София – французин (25 г.) уби финландка (22 г.)

Софийска градска прокуратура (СГП) обвини 25-годишен французин за жестоко умишлено убийство на финландска гражданка. Мъжът удушил жената с кабел от лаптоп и натъпкал тялото ѝ в сак, след което го скрил в гардероб в жилището им. Това съобщиха от обвинението.

Разследването по делото е приключено и според наблюдаващия прокурор събраните доказателства сочат, че към инкриминираната дата обвиняемият и 22-годишна финландска гражданка, живели на семейни начала в жилище, наето от пострадалата в гр. София, ул. „Владайска“.

И двамата полагали труд от разстояние от същия адрес. От 18-годишен обвиняемият ежедневно пушел марихуана.

Няколко дни преди убийството пострадалата се оплакала на приятелки, че ѝ липсват пари от банковата сметка – 2 500 евро и се съмнявала, че някой е инсталирал зловреден софтуер на мобилния ѝ телефон и така е получил достъп до банковата ѝ сметка. По този повод планирала пътуване до Финландия, за да посети банката и да подаде сигнал в полицията. Обвиняемият знаел за това пътуване. На сестра си тя споделила, че липсвали и пари, които криела в апартамента. Споделила също, че е разговаряла с Т. Т. и е сигурна, че не той е взел парите.

На 7 май 2022 г. възникнало спречкване между пострадалата и обвиняемия. Последният станал агресивен и нанесъл удари по главата и тялото на С. К., от които тя получила кръвонасядане на левия слепоочен мускул и кръвонасядания по тялото и крайниците.

На 8 май 2022 г. в жилището на ул. „Владайска“ отново възникнало спречкване между тях. Обвиняемият хванал с ръце шията на пострадалата и започнал да я души. Тя се съпротивлявала, а когато съпротивата намаляла, Т. Т. взел кабел от лаптоп и го омотал 5 пъти около шията на пострадалата и така я лишил от живот.

С. К. е усещала болка и е осъзнавала настъпването на собствената си смърт, поради което убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата.

Мъжът вкарал тялото ѝ в сак, който сложил в гардероба.

На 8 май 2022 г. С. К. имала среща с приятелки. Т. Т. писал на една от тях, че пострадалата не се е прибрала след тренировка, а след това подал сигнал за изчезването ѝ в полицията. Пред разследващите той повторил същата версия.

При оглед в апартамента освен тялото на убитата били открити и наркотици – коноп с общо нето тегло 1.95 гр.

Обвиняемият е с мярка за постоянен арест. Разследването по случая е проведено от СДВР под ръководството и надзора на СГП.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото.