Истинският живот е в небето…

Истинският живот е в небето…
Тома (в средата) бе обещаващ спортист и сред най-добрите в парапланеризма…


„Истинският живот е в небето“ – по ирония на съдбата това са последните думи на загиналия парапланерист Тома Стоичков от София.
В социалната мрежа Инстаграм той е публикувал именно това духовно послание, съпроводено със снимка от сините небеса. Приятелите и близките му са в шок от новината, че той е загиналият парапланерист. 

Mладият мъж загина нелепо вчера, след като около обяд се блъска в един от прозорците на метеорологичната станция на връх Мусала. Според дежурния метеоролог Тома е бил с два счупени крака и фрактура на таза. В акцията по спасяване се включиха 10 спасители от ПСС Боровец. Извикан бе и военният хеликоптер „Кугар“, който успя да евакуира пострадалия. Той бе транспортиран в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, където е издъхнал.

Стоичков е известен състезател, един от най-добрите у нас.  Само преди няколко месеца той се класира преди всички в първото състезание по прелети с парапланер „Банско Оупън“.

Вчера Тома Стоичков излита с група парапланеристи от Маркуджик.

Причините за инцидента все още не са ясни. Спасители коментираха, че благодарение на опита си той успял да контролира парапланера да се удари в прозореца на метеостанцията. За съжаление обаче сблъсъкът е бил много тежък, Стоичков буквално влязъл вътре.

Колегите на младия мъж са съкрушени от нелепата загуба.

„Тома беше момче с голям кураж и голямо сърце. В последно време му се беше отворил голям апетит за летене. Винаги предпазлив и знаейки възможностите си,  летеше по подобаващ начин и неведнъж или два пъти съм споделял облаците с него“.

„Томи, искам да знаеш, че винаги ще бъдеш част от мен, приятелю. Почивай мир и нека твоето приключение не свърши до тук! Нека светлината, която излъчваше, не спира да грее там, където и да си!“, пишат те в социалните мрежи ридаещите му приятели.

ТВМЕДИА изказва съболезнования на всички приятели, близки и роднини на Тома! Нека почива в мир свободната му душа…