Forgot Password

Гонзо не знае таблицата за умножение, треньор ще става…

Гонзо не знае таблицата за умножение, треньор ще става…

Легендата Петър Жеков критикува сериозно националите след резила 2:5 срещу Грузия в Лига на нациите. Бившият нападател призова президента на БФС Борислав Михайлов да се оттегли, критикува остро работата на бившия вече селекционер Ясен Петров и не изрази надежда, че макар и като временен селекционер Георги Иванов може да направи нещо в оставащите мачове.

„Такава трагедия като представянето на България срещу Грузия не бях виждал никога. На Ясен Петров кой му е дал тапия за треньор? Пълен смешник. Левият бек Антон Недялков, той го бута в центъра. С една глупост си отслабваш два ключови поста. Пет човека в средата се изпотрепаха и по този начин ни вкараха сума ти голове.

И на този треньор дават да води националния? То е ясно, че Боби си прави и съставите, и всичко. Синът му капитан, няма едно спасяване в два мача, освен когато топката го уцели по главата. Няма как резултатите на националния отбор да са различни, като всичко във футбола ни е сбъркано. Водещите тимове играят с по 9 чужденци. Само Левски бяха по-добре, но постепенно и при тях българчетата ще намалеят. Сега Гонзо щял да оправя националния. Къде ще го оправя, той не знае таблицата за умножение.

Все пак съм оптимист, че Гибралтар, дори и трудно, ще ги бием. Истината е, че без значение дали спечелим или не, всички там в Бояна трябва да се измитат. Боби, Гонзо, Данчо от Сливен. Той нищо не разбира от работа. Него го тренирах в ЦСКА. Страхотен футболист, но за другите неща просто не става.

Така бяха Стоичков, Любо Пенев и Емил Костадинов. На тях им казвах: „От футболисти ще направя, но забравете за треньори. Вашето мислене няма нищо общо с тази професия“. И години по-късно Костадинов ми се обажда и казва: „Бат Петьо, аз те послушах, а тия двамата се правят на големи треньори“. Стоичков навреме се усети. Само Любо Пенев няма избор и се мъчи още, защото няма един лев и всичко му е взето“, коментира Жеков пред „Тема Спорт“.