ГДБОП задържа боксьора Кристиян Христов

ГДБОП задържа боксьора Кристиян Христов

Кристиян Христов е сочен за приближен до обявения за издирване бивш следовател Петьо Петров – Пепи Еврото. бе задържан преди да даде брифинг на тема „Порочните методи за овладяване на съдебната система“ в БТА. Арестът предизвика истинско шоу за представителите на медиите. Христов беше културно помолен да се качи в колата, след което той отказа. Тогава ченетата, които бяха с цивилни дрехи му помогнаха да се настани в нея. 

Арестуваният Кристиян Христов е фиктивен собственик на компанията за производство на асансьори „Изамет“. Именно от нея тръгна скандалът, известен като ,,Осемте джуджета“. Бившият собственик на компанията Илия Златанов разказа, че е бил принуден от Петров да я прехвърли на Христов. По-рано днес пък бившата съпруга на Петров – Любена Павлова, даде интервю пред Антикорупционния фонд, в което твърди, че именно напусналият следовател е автор на писмото със заплахи към главния прокурор Иван Гешев.

Формалният собственик на дружествата „Изамет“ Кристиян Христов е замесен в скандала, станал известен като „Осемте джуджета”. Работил е за Любена и Петьо Петрови и е запознат с порочните практики за овладяване на прокуратурата и други държавни структури, пише в анонса на пресконференцията, която Христов трябваше да даде.