Днес Ваня Костова щеше да навърши 65

Днес Ваня Костова щеше да навърши 65

 

Приятели я изпращат в последния й земен път. 

65 години трябваше да навърши днес една от най-обичаните български певици Ваня Костова.
Ангелогласната изпълнителка си отиде от този свят навръх Гергьовден миналата година, месец след като прекара коронавирусна инфекция. Лекуващите я лекари не успяха да я спасят, тъй като преди ковид тя е страдала от тежък диабет, сърдечни проблеми, а в миналото и тумор на гърдата.

Смъртта й през 2021 година потопи в скръб нейните почитатели и колеги.
„Ваня си отиде неразбрана и огорчена. През годините тя понесе много удари и предателства, включително от колеги. Тъй като беше много набожна им прости. Но доброто й сърце страдаше, беше много чувствителен и фин човек“, казвали са за нея неведнъж фенове, насясно с живота на певицата.

ТВМЕДИА припомня, че в последния земен път на легендарната солистка на „Тоника СВ” я изпратиха Веселин Маринов, Къци Вапцаров, Силвия Кацарова, Петър Стоянов, Богдана Карадочева, Стефан Диомов, Светослав Пеев, Мими Иванова, Развигор Попов.

Ваня Костова е родена на 18 април 1957 г. в Димитровград. Баща й работи в мините край града, а майка й е шивачка. Ваня е третото дете в семейството. Има двама по-големи братя. Още от гимназиалния период се увлича по музиката и пее по бригади и заведения. Няколко пъти е предлагана за изключване от училище поради неспазване на вечерния час.

Нека си спомним за нея и нежния й глас тук: https://www.youtube.com/watch?v=Bwsp_OYIEZs

Снимки: БУЛФОТО