Днес се навършват 24 години от смъртта на певицата Румяна (СНИМКИ)

Днес се навършват 24 години от смъртта на певицата Румяна (СНИМКИ)

В този последен юлски ден преди точно 24 години нищо не предвещава трагедията, отнела живота на една от най-обичаните певици – Румяна. Невярно би било да я сложим в рамката „поп-фолк певица“, защото тя обожаваше народния фолклор и с най-голяма любов пееше именно народни песни.

Повечето хора я помнят с вечната балада „Две очи разплакани“, но изпълнителката винаги е твърдяла, че сърцето ѝ е в корените на българската народна песен. Румяна не пропускаше да участва във фолклорни фестивали, където винаги си тръгваше с награди.

И така, до 30 юли 1999 г., когато Румяна пътува заедно с приятеля си Любо и двете си деца за Сливен. Твърди се, че грешка на Любо коства живота ѝ. Висока скорост и неправилно изпреварване прави така, че голфът им да се забие в микробус. Певицата, която е на предната седалка, умира на място. Двете ѝдеца, които са отзад са настанени в болница с наранявания, но без опасност за живота.

Към днешна дата виновникът за инцидента е щастливо женен и има две деца.

Той избягва да пее общата им песен „Вечната обич“, тъй като казва, че все още му е много мъчно за покойната Румяна. Любо се изхранва като певец по кръчмите, най-често по Черноморието през летния сезон.

Синът и дъщерята на певицата също са се задомили и имат вече свои рожби – внучета, които Румяна не може да види.

Тъжна подробност е, че на същата дата, но 7 години по-късно, умира и нейната майка. Възрастната жена така и не успяла да превъзмогне мъката по нелепо отишлата си дъщеря. Казала, че си отива, и наистина – на 30 юли 2006 г., вместо да прави панихида, тя почива.