Дирят нашенка в Италия, в неизвестност е от 5 години

Дирят нашенка в Италия, в неизвестност е от 5 години

Преди 5 години българката Албена, която живее в Италия, се обажда на племенницата си в България и ѝ казва, че е срещнала мъжа на живота си и че ще се омъжи за него. От март 2017 г. досега от нея няма повече никакви следи, никой никъде не я е виждал и не е ясно какво се е случило. Никой не познава и мъжа на мечтите ѝ.

Мистерията около 55-годишната българка беше разследвана в предаването на трети канал на телевизия РАИ “Кой го е виждал?”, което се занимава със случаи на изчезнали хора, пише „24 часа“.

“Тук, в Джезуалдо, открих любовта си, намерих мъж, който ме уважава, обича ме и скоро ще се оженим.” Това пише на племенницата си Албена, преди да се изпари.

Програмата на италианската национална телевизия изпраща свой журналист по дирите на българката в намиращата се в Южна Италия община. Джезуалдо е село с 3000 жители до Авелино, област Кампания.

“Албена казала на близките си, че е влюбена и че е много щастлива, защото ще се омъжи за мъж от Джезуалдо.” Това разказва в репортажа на РАИ българката Таня, приятелка на семейството на Албена. Според едновремешните разкази на изчезналата нашенка италианският ѝ избраник бил с 2 години по-възрастен от нея и двамата щели да се оженят в Неапол.

Цялото ѝ семейство се радвало на добрата новина. Албена дори избрала булчинската си рокля.  Всички очаквали покани за сватба. Дните обаче минавали и никой от роднините ѝ нямал новини нито около предстоящото събитие, нито за нея самата. Близките на жената изгубили всякаква връзка с нея. През последвалите дни и седмици те не могли по никакъв начин да влязат в контакт с нея. Когато племенницата ѝ се опитала да ѝ се обади, телефонният ѝ номер вече бил несъществуващ.

Никой от приятелите на Албена не знае името на предполагаемия жених. Племенницата ѝ разбрала от нея, че той бил доста добре финансово, имал и собствена къща и че откакто Албена започнала връзка с него, спряла да работи, защото можел да я издържа.

Преди да отиде в Италия, българката работела като учителка. Знаела три езика, затова, след като пристигнала до Неапол, си намерила работа без проблеми в местен хотел – така поне разказала. Семейството ѝ обаче не знаело къде точно бил хотелът.

Пратеник на предаването “Кой го е виждал?” се среща с много от местните хора в Джезуалдо, опитвайки се да стигне до някаква следа. Първият човек, с когото говори и на когото показва снимката на Албена, е местният барман, чието заведение се намира под замъка в селото. Джезуалдо е община, в която се знае всичко за всички, така че всеки непознат човек би направил впечатление в селото. Не само собственикът на бара, а и всички останали местни хора – млади и възрастни, нямат понятие коя е жената от фотоса. Карабинерите и общинските служители също никога не са я виждали.

Приятелката Таня казва пред италианското предаване, че Албена обичала да сменя цвета на косите си. На снимката, с която я издирват, е руса, но тя обичала да си боядисва главата в ексцентрични цветове – в зелено или в синьо например.

Племенницата още пази пакет, изпратен ѝ навремето от Албена, на който се вижда, че печатът е именно от Джезуалдо. Там има и адрес, който пратеникът на предаването отива да търси. Номерът на улицата, написан на пакета, не съществува, затова журналистът отива и до други къщи, намиращи се на същия път, за да пита за българката. Никой не я е виждал.

Местен човек съветва журналиста да отиде до намираща се наблизо селска къща, където навремето живеел възрастен мъж. За него се грижели в миналото различни жени от Източна Европа. Въпросният “чичо Роко” обаче починал преди 3 години. Шофьор на камион казва на репортера, че наблизо живеят роднини на починалия. И след разговорите с тях обаче не излиза на бял свят никаква следа, въпреки че през къщата на въпросния “чичо Роко” минали 20-ина жени от Източна Европа.

Кой е загадъчният жених на Албена? Италианското предаване се обръща с апел към него, за да разбере нещо за изчезналата българка.