Делян Пеевски отново качи килограми (СНИМКИ)

Делян Пеевски отново качи килограми (СНИМКИ)

СНИМКИ: БУЛФОТО

Делян Пеевски отново е върнал значителна част от теглото си, одумват го в кулоарите на парламента негови колеги депутати.
Народният представител от ДСП и бизнесмен, който е сред санкционираните за корупция и измами българи по закона „Магнитски“ в Щатите, беше доста отслабнал през есента на 2021, припомнят паметливи активни наблюдатели.

Октомври 2021 г. На влизане в ДАНС Пеевски изненада журналистите с новата си елегантна визия. СНИМКИ: БУЛФОТО


Мнозина се чудеха с каква диета се е вталил успешно и не на шега в социалките се въртяха различни хипотези за възможния хранителен режим, с който ударно е стопил килограми. Естествено, тогава не липсваха и крайни предположения, като например, че е отслабнал с инжекции за диабет, особено „модерни“ в последно време. Втори коментираха, че е станал елегантен, благодарение на диетата на Ваня Червенкова.
Трети пък шушукаха, че е заслабнал от стрес – руснаци му нанесли жесток побой, докато бил в Дубай. Тази версия остана недоказана фактологически, но упорито до ден-днешен циркулира в пространството.

Видимо отслаблал. Архивна снимка на БУЛФОТО, октомври 2021 г.
Снимка от днес, направена от фотограф на агенция БУЛФОТО
Депутатът от ДПС се изпокара с Георги Георгиев от БОЕЦ, който обвини Пеевски в поголовно купуване на гласове. СНИМКИ: БУЛФОТО


Говори се, че Пеевски има лъскав имот в Арабските емирства, където живее с фолкпевицата Цветелина Янева. Тя го дари със син преди няколко години и оттогава изобщо не се е вясвала в България. При едно от посещенията на Пеевски в топлата страна наказателен отряд руснаци го пребили здравата, от което той отключил страхова невроза, отказвал да яде, пие вода и дори да спи. Това продължило с месеци, а тревожността тотално убила апетита му и желанието му за живот.

Тогава, през октомври 2021, Пеевски се появи след дълго отсъствие, тъй като бе привикан в ДАНС на разпит. Визитата му в Държавната агенция за национална сигурност се радваше на огромен медиен интерес, а оператори, фотографи и журналисти останаха изненадани колко се е вталил.

Сега ситуацията е по-различна, злословят негови политически опоненти. Пеевски отново е възпълен, а скандалите около името му не секват. Днес например той си спретна словестна битка в кулоарите на парламента с Георги Георгиев от движение „БОЕЦ“.

СНИМКА: БУЛФОТО


Председателят на гражданското движение Георгиев незнайно как бе допуснат в сградата на Народното събрание. Влизайки вътре той се натъкна на Пеевски и последва разговор на висок тон ив доста махленска стилистика.

Георгиев реши да представи пред парламентарната група на ПП-ДБ доказателства и свидетелски показания, че депутат от ДПС е участвал лично в схема за купуване на гласове в Гурково, област Стара Загора. Той заяви, че полицията и прокуратурата са знаели за купуването на гласове, но са си затворили очите.
Пеевски се изсмя и на свой ред го попита дали си е заработил успешно надницата с този пърформанс.