Деца-садисти убиха с кол бебе куче във Врачанско

Деца-садисти убиха с кол бебе куче във Врачанско

Непълнолетни пребиват с дървен кол малко куче, показва клип, разпространен в социалните мрежи и националните телевизии. По етични съображения няма да ви покажем кадрите поради тяхната жестокост. По информация на NOVA в деянието са замесени три деца.

„Скандализира хладнокръвието, с което се извършва убийство над малко бебе кученце с дървен прът. Това убийство се заснема от други съучастници. Говорим за умисъл – извършва се извън населеното място”, коментира природозащитникът Пламенка Калинкина.

По думите ѝ увереността, с която е осъществено убийството на животното, говори, че подобно престъпление е извършвано и преди. „Тук няма колебание. Убива кучето с настървеност, ярост и увереност”, смята Калинкина.

Заместник-районният прокурор на Враца Емилиян Костов обяви, че има данни за извършителите на престъплението. „В село Попица е проявена жестокост към куче, причинена е смъртта му по особено мъчителен начин”, посочи той.

Прокурорът уточни, че децата, замесени в убийството на кучето, са на възраст около 15 години. „Винаги е поправимо, но трябва да се работи с психолог”, заяви Костов.