Да родиш на… 57 години – мисия възможна!

Да родиш на… 57 години – мисия възможна!
Барбара целува своята рожба Снимка: Личен архив

Няма невъзможни неща, а възрастта е просто низ от цифри – тази философия изповядва учителка от Ню Хемпшир, която съвсем скоро приветства сина си с добре дошъл на бял свят.

57-годишната Барбара Хигинс роди здраво момченце на 20 март. Бебето е кръстено Джак и се ражда след като майката се подлага на IVF лечение заедно със своя съпруг, съобщава NBC Бостън.

,,Победихме ниския шанс за успех“, споделя 65-годишният татко на момченцето. „Толкова се гордея с моята съпруга за всичко, през което премина, тя е герой“, ласкае я той пред местните медии.

Огромната радост сполетява семейството 5 години след загубата на 13-годишната им  дъщеря, която е диагностицирана с тежко онкологично заболяване на мозъка. Въпреки че родителите имат и друга дъщеря, след трудната загуба Барбара жадува да стане майка отново. Макар да осъзнава, че подобна мечта звучи налудничаво, дамата не се отказва и тръгва по пътя към осъществяването й.

Що се отнася до раждането на дете от жена в по-зряла възраст, оказва се, че въпросната Барбара е единствената в Ню Хемпшир, според Concord Monitor, станала майка на 57 години.

Възрастта обаче не е била фактор, когато семейството решава да се сдобие с нов член в семейството.

„Никой не може да бъде сигурен, че ставайки родител, ще успее да види как детето му пораства“, разказва майката пред списанието, добавяйки, че не се тревожи от „външни оценки и представи“.

Според нея няма как човек да предположи какво ще се случи след 10 години, тя вярва, че въпреки възрастта си, това дете заслужава да се появи на бял свят.

„Не обръщам внимание на негативните коментари по наш адрес. Винаги ще има хора, които не те харесват и те критикуват“, размишлява Барбара.

Съпругът й Кени Банцхоф също не е в цветущо здраве – има бъбречно заболяване и му е трансплантиран бъбрек. Въпреки здравословните проблеми той не мисли за лоши неща, а гледа напред в бъдещето, където заедно и с много любов отлгеждат бебето Джак.