Честваме 80 години Ламбо

Честваме 80 години Ламбо

По нетрадиционен начин в София ще се даде началото на националната програма по честването на 80-годишния юбилей на един от най-обичаните актьори и театрални педагози в България – Стефан Данаилов. Той си остава най-сниманият български актьор до момента. С ролите си във филми като “Иван Кондарев“, „Борис“, „Дами канят“, „Черните ангели“, „Иконостасът“, сериали като „На всеки километър“, „Стъклен дом“, „Октопод“ и „Фамилията“ Данаилов продължава да бъде популярен сред публиката.

С „Ламбо сафари“ на 15 юни от 10,30 часа в градинката пред Народния театър „Иван Вазов“ ще започне разходка из знакови места на София през личната биография на софиянеца Стефан Данаилов.
За първи път в София ще се проведе сафари, посветено на български актьор. Маршрутът ще мине през знакови за града и Стефан Данаилов места.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Столична община.

Акцентът на проекта „Ламбо сафари“ ще бъде личната история на актьора, разказана през историята на сгради, институции, училище, театри, градини и други места от София, съобщават от НАТФИЗ.
Програмата на честванията е създадена от Росица Обрешкова и Георги Тошев и се реализира със финансовата подкрепа на Столична община. Партньори са Българска национална филмотека и Народен
театър „Иван Вазов“. В нея участват студенти на Стефан Данаилов, колеги, приятели и почитатели.