Селин Дион: Нелечимо болна съм

Селин Дион: Нелечимо болна съм

Една от най-великите певици на нашето съвремие – Селин Дион, призна, че е болна от тежко, прогресиращо и нелечимо заболяване. Това е причина да отмени планираното си Европейско турне в началото на 2023 година.
Новината дойде преди около час от самата нея под формата на видеообръщение към многомилионната си публика (вижте видеото по-долу).
Вестта съкруши стотици хиляди почитатели, но сякаш за голяма част от тях този лош развой се очакваше. През последните няколко години Селин Дион буквално се стопи от мъка. Плъзнаха какви ли не слухове, че е болна от анорексия, както и че е в тежка депресия след смъртта на голямата си и единствена любов – Рене Анджелил. Рене си отиде от рак през 2017 г., а само няколко дни след погребението му почина и брат ѝ – Даниел. Преди тях се спомина пък майката на Селин, любимата „маман Терез“, както я наричаха в семейството.

„Смърт след смърт. Това е тежката съдба на Селин Дион. Боже, запази поне нея здрава, за да отглежда децата си“, пишат в социалните мрежи потресени фенове.

 

Винаги истинска, никога не крие емоциите си

 

54-годишната канадска поп и класическа певица разкри през сълзи, че от няколко години се бори безуспешно с рядко неврологично заболяване, което буквално засяга 1 на 1 000 000 души.
Диагностицираните с този рядък синдром сякаш се превръщат в статуи – болестта блокира говора и движенията. 

„От дълго време се боря с този здравословен проблем. Трудно ми е да говоря за всичко, което преживявам. Постоянните спазми пречат на нормалния ми живот – понякога не мога да се движа, нито да пея”, казва Дион и трудно сдържа сълзите си. Фенове я успокояват с думите: „Селин, ти си ЕДНА на милион, с теб сме!“.

„За мен се грижат добри лекари, надявам се да ми помогнат да живея по-леко с тази присъда. Децата също са до мен и ме подкрепят, но е много трудно“, споделя певицата, изпяла вечния любовен хит от филма „Титаник“ – „My heart will go on“.

Дион направи съобщението, за да разкрие каква е причина за отмяната на планираното Евро турне, което трябваше да започне през февруари 2023 г.

Селин Дион е съсипана. Взима си последно сбогом с единствената си любов – Рене Анджелил

 

„Не се чувствам добре, не мога да ви дам онова, което сте свикнали да виждате от мен. Има дни, в които не мога да помръдна“, признава гласовитата изпълнителка.

През последните няколко години певицата загатваше, че нещо се случва със здравето ѝ, но не проговори директно за проблемите си. Редица светски журналисти намекваха, че най-вероятно е болна от анорексия, тъй като е много отслабнала.

Други пък коментираха, че се е стопила не от анорексия, а от мъка – животът ѝ никак не бе лек и погрешно се смята, че големите звезди се къпят в щастие. Селин загуби родителите си, брат си и голямата си и единствена любов – Рене Анджелил. Именно той я открива, когато тя е още малко момиче.

„Не се притеснявам да призная – аз не съм имала друг мъж в живота си, освен Рене. Не искам и да имам. Няма и да имам“, споделя певицата ридаейки.

http://127.0.0.1:8081/tejkata-sydba-na-celin-dion-smyrt-sled-smyrt/

Впрочем, любовната история на Селин е Рене наистина е достойна за филм. Едва ли Дион някога е предполагала, че ще срещне любовта на живота си, когато е само на 12 години.

Само на 12 тя се запознава с канадския композитор и музикален мениджър от сирийски произход, който става неин продуцент, след като родителите ѝ се свързват с него. Той мигновено се влюбва в гласа на малката певица.

Двамата започват да работят заедно през 1980 година, а Селин споделя, че е започнала да усеща по-различни чувства към него, когато е на 17. Двамата постепенно се влюбват и стават двойка, когато певицата е 19-годишна, а по това време Рене е на 45 години.

Те крият връзката си в продължение на 5 години и междувременно дори се сгодяват, но Анжелил не желае да разгласява новината, защото се бои от реакцията, която голямата им възрастова разлика може да създаде в публичното пространство. Селин обаче не иска да крие повече любовта си и двамата обявяват, че са двойка през 1994 година.

Младата Селин се омъжва за първата си любов

 

Селин споделя в свое интервю през 2013 година, че в началото майка ѝ е била против любовта им и е направила всичко възможно, за да ги раздели. „Тя ми казваше, че този мъж се е женил два пъти и не е успял да запази нито един брак. Казваше ми, че е голям за мен, има три деца и не е принцът, който заслужава малкото ѝ момиченце.“

Е, в крайна сметка цялото семейство на Селин се влюбва в Рене и вижда тяхното щастие. Дори майка ѝ отстъпва и приема любовта им. Рене е продуцент на съпругата си повече от 30 години…

Рене и Дион

Двамата сключват брак на 17-ти декември 1994 година в базиликата Нотр-Дам, а събитието е повече от бляскаво. Сватбата дори се предава по канадската телевизия, а Селин носи изумителна рокля, чиято направа е отнела около 1000 часа. Булката е имала на главата си и тиара, която е тежала цели 9 килограма.

http://127.0.0.1:8081/depresia-ili-anorexia-topi-celine-dion/

През всичките години двамата се опитват да имат деца, но така и не успяват по естествен път. Селин ражда първото им дете чрез процедура ин-витро, а през 2010 по същия начин на бял свят се появяват и двете им момчета.

С големия си син на погребението на Рене, голямата ѝ любов

Бракът на двамата никога не е бил лек. През 1999 Рене се разболява от рак на гърлото, но успешно преборва болестта. За нещастие ракът се завръща години по-късно и през 2014 година Селин отменя всички свои концерти и участия, за да се грижи за Рене и да бъде до него. Певицата споделя, че сама го е хранила по три пъти на ден и е стояла неотлъчно до него в тежката битка, която продуцентът загуби в началото на 2016 година.