Борисов се сравни с Христос, Орбан и Макрон

Борисов се сравни с Христос, Орбан и Макрон

Бойко Борисов се сравни с Христос, а 30-те сребърника, за които го предават – със завода за батерии, който е една от основните критики срещу редактирания от Асен Василев План за възстановяване и устойчивост.

„Ние трябва да свършим незабавно това, което целият цивилизован свят направи“ заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на днешното си посещение в Храм „Рождество Христово“ в гр. Шипка, по традиция излъчвано на живо във фейсбук профила му.

Борисов призова незабавно правителството да изпрати военна помощ на Украйна. И се самоизтъкна, че той не би допуснал цените на горивата да са толкова високи, разбира се, упреквайки правителството, и предложи решение – „в момента руският петрол е най-евтин“. Така в рамките на няколко минути той зае както украинската, така и руската страна.

„Българите трябва да разберат защо унгарци и французи не се подведоха по националисти и са стабилни“, заяви бившият премиер, сравнявайки се с Орбан и Макрон. Борисов заяви, че ГЕРБ сега няма да иска вот на недоверие, за да могат „хората да разберат какво си избраха“.

По думите му парламентарната му група може да предприеме тази стъпка след няколко месеца. Бившият премиер смята, че правителството може да падне и прогнозира, че причини за това могат да са Северна Македония. Според него кабинетът търгува с история, оръжията за Украйна, както и инфлацията.

Борисов посочи още, че именно неговото правителство е направило много за църквите – въвело е почивен ден за Разпети Петък, реновирало е религиозни храмове и е увеличило заплатите на религиозните водачи. След това коментира и визитата на премиера Кирил Петков в рушащата се църква в Царево, която обеща да ремонтира с лични средства.

„Ходи на края на България да търси пукнатина. Ама да я оправи, и той да направи нещо“, заяви Борисов.

Снимка: Facebook live