Близнаците от Цалапица са арестувани във връзка с укриване на тялото на Димитър

Близнаците от Цалапица са арестувани във връзка с укриване на тялото на Димитър

Две лица от село Цалапица са задържани във връзка с подпомагане и укриване на тялото на убития Димитър Малинов.

Видно от материалите по делото са били установени две лица – Валентин Динков и Борислав Динков, близнаци на 19 години, които са спомогнали Рангел Бизюрев да извършил убийство с особена жестокост и да избегне наказателно преследване, без да са се споразумели с него предварително.

Установено е, че на 20.07.2023 г.  село Цалапица, Бизюрев умишлено е умъртвил Димитър Малинов, като убийството е извършено с особена жестокост.

След извършване на убийството близнаците са извършили действия по укриване на трупа на 24-годишния мъж с цел да бъде възпрепятствано наказателното преследване по отношение на 30-годишния заподозрян.

Събраните до момента доказателства сочат, че двамата не са се уговорили с Рангел Бизюрев предварително за това. Понастоящем братята са задържани за срок от 24 часа, съгласно Закона за МВР.

Изключителна наглост е факта, че задържаните близнаци са пресподелили пост в социалните мрежи, че Димитър Малинов се търси. 

Извършват се активни действия по разследването, за които допълнително ще бъде изнесена информация от Районна прокуратура-Пловдив.