Баща изпотроши BMW, за да не кара синът му пиян

Баща изпотроши BMW, за да не кара синът му пиян

Това е една от най-странните истории, свързани с автомобили, за които ще научите. Перфектно BMW 3-Series Coupe (E92) беше потрошено, но не при инцидент, а от баща, който не намери друг начин, за да попречи на сина си да кара пиян.

След като не успял да убеди сериозно почерпения си наследник да му даде ключовете от колата, бащата взел нещата в свои ръце. С помощта на кирка то изпочупил стъклата и каросерията на луксозното спорно купе, което е доста радикално решение (можеше, например, само да спука гумите).

Странният инцидент се е разиграл в Северна Испания, съобщават местни медии. Жители на Логроньо (столицата на провинция Ла Риоха) се обадили в полицията, за да съобщят за вандалския акт. При пристигането си служителите на реда видял джип да напуска място на произшествието. Малко след това друга полицейска кола спряла въпросния автомобил, зад чийто волан бил бащата, а на седалката до него спял пияният му 32-годишен син.

Бащата направил пълни признания, като разказал, че се е скарал със сина си. След като не успял да му вземе ключовете, той го убедил, че ще го закара до колата. Там с помощта на кирка потрошил спортно купе (Е92), което е произведено през 2013 г. То е последният вариант на модела, преди той да стане 4-Series, уточняват колегите от automedia.

Засега липсва информация за наказанието, което ще понесе бащата, чийто действия предизвикаха противоположни реакции. Като цяло обаче историята има щастлив край, защото управлението на мощна спортна кола под въздействието на алкохол може да има доста по-сериозни последици от няколко счупени прозорци и вдлъбнатини по купето.