Арестуваха спасителят от Поморие за побой над французин (СНИМКА)

Арестуваха спасителят от Поморие за побой над французин (СНИМКА)

Спасителят Христо Кюлбасанов, който преби  френски гражданин на плажа в Поморие е задържан за 72 часа с постановление на прокуратурата.

На брифинг директорът на ОД на МВР – Бургас Калоян Калоянов и окръжният прокурор Георги Чинев заявиха, че на мъжа му е повдигнато обвинение за  нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди с особено жестокост. Престъплението е от общ характер, ако се  докаже вина, арестуваният го  грози затвор до 3 години.

Прокуратурата ще иска постоянен ареста за Кюлбасанов, след като изтекат първите 72 часа.  Разпитани си множество свидетели, включително и пред съдия, каза Чинев.

Ст. комисар Калоянов разказа, че сигналът е получен на 24 юли, като на място отива полицейски патрул. Той установява, че скандалът е отминал, а след  това са установени участниците.

Разпитани са свидетели, като на потърпевшия е оказано да посети съдебна медицина, за да си изкара експертиза за нараняванията. Френският гражданин се е явил на 25 юли за допълнителни сведения, а днес е било образувано досъдебното производство.

Полицейският началник отказа да даде повече подробности, защото показанията на свидетелите са следствена тайна, но потвърди, че конфликтът е бил заради чадър в свободната зона на плажа.

Цялата история без редакторска намеса:

Това е снимка на французина Джудикаел Кристофър Танс, пребит на източния поморийски плаж от спасителя Х. К. на 24 юли, понеделник.
Танс е женен от 20 години за коренячката поморийка Людмила и всяко лято е в България. Не на Сейшелите, не на Соломоновите острови, а в ПОМОРИЕ.
В деня на атаката, семейството с 13-годишния си син и техни приятели са в свободната зона на плажа, като духа силен вятър. Само един голям син чадър се е задържал и групата сяда близо до него, но идва Х. К., облечен в шортите на спасител от масата на която е разположен медицински и спасителен пункт и остро ги предупреждава веднага да се махнат, защото този чадър е негова собственост.
Джудикаел го моли да не се държи толкова грубо, но всички стават и се преместват настрани, където продължават да плажуват.
След половин час спасителят застава пред французина и на развален английски казва: „Аз каже тебе ти маха, маха ти каже аз. Мърда сега! Тука мой жена чадър, ти маха!“
Джудикаел посяга към телефона си, за да се обади в полицията и в този момент получава удар в лявото слепоочие, последвано от серия удари в очите, ритници в корема.
Съпругата Людмила истерично крещи „Ти нормален ли си, спри, ще го убиеш!“, хората наоколо замръзват.
„Спасителят една дума не каза, просто удряше!“ – разказва Людмила и допълва: „После той спря да удря, отдалечи се няколко крачки, върна се, удари го още два-три пъти в лицето и един ритник. Затичах се към масата на спасителите, където седеше мъж и попитах кой е работодател на този спасител?
„Аз съм негов работодател.“ – каза мъжът, без да направи някакво движение, просто седеше и гледаше. Тогава спасителят избяга.
Людмила разказва: „Полицията дойде за около 10-15 минути. От пункта за спешната помощ искаха да избършат кръвта, но понеже нямаха лед, намерихме от съседния ресторант – очите му бяха вече много оттекли. Докато се суетяхме, хора на плажа ни разказаха, че същият спасител е бил отново с агресивен предния със семейство с деца, което си тръгнало, направо са избягали. За мен беше много странен мудният начин по който полицаите събираха свидетелски показания и защото явно не считаха за нужно да разпитат всички очевидци, две жени сами настояха да дадат писмени показания, защото бяха потресени. Казаха: „Кажете на мъжа си, че не всички българи сме такива!“
Приятелката с която бяхме заедно на една кърпа дори не беше разпитана. Полицаите някак пропуснаха да установят кой кой е в тази история и обръщаха гръб на свидетели, които чакаха да потвърдят какво са видели.“
Много странно е, че някои медии вече съвестно са публикували нелепата полицейска версия, която гласи, че „българин и французин се били до кръв за свободно място на плажа.“ И забележете: свидетелите са гонили полицаите по плажа, защото всъщност не били разпитани и искали да бъдат свидетели.
И що ли така? Предположения?
Абсурдът е пълен дори поради факта, че Танс, който през цялото време е бил на земята и не е успял да се изправи, няма как да се е бил, а дори не е успял да запази и собственото си лице.
Колеги, ако някой се интересува от истинската история как спасител пребива човек на плажа в Поморие и този спасител не за първи път се държи изключително грубо с плажуващите, знаете как да ме намерите.