Арестуваха фалшивия просяк и шефа му, довел до ареста на Динко

Арестуваха фалшивия просяк и шефа му, довел до ареста на Динко

Полицията в Бургас е арестувала 58-годишен мъж, организирал схема за просия по морето, съобщи МВР. В ареста са още трима души, работили за него.

Според бТВ сред тях е мнимият инвалид, заради когото миналата седмица в ареста озова Динко Вълев от Ямбол

Единия от тримата – 55 годишен мъж от Ловеч обичайно се представял за инвалид (с една ръка или без крака) пребивавайки най-често на територията на Бургаски регион, като освен в Бургас и Равда, епизодично се е появявал и в Созопол.

Другите двама – на 30 и 59 години просели основно в Пловдив и Варна, като често били ротирани от 58 годишния бургазлия. Същият договорил с тримата просещи различно съотношение при разделянето на „печалбата“, като подсигурявал и транспорта до „работното им място“, пише в полицейското съобщение

Тримата просяци са били разпитани като жертви на трафик. Засега соченият за организатор на схемата е задържан само за 24 часа.

Вълев бе задържан за хулиганство миналата седмица след като събори мнимия инвалид от количката му, за да покаже, че няма увреждания. Прокуратурата поиска той да остане в ареста за постоянно, но съдът го освободи срещу гаранция.