Алексей Петров излиза на протест пред МВР

Алексей Петров излиза на протест пред МВР

Бившата барета, бизнесмен и експерт по антитероризъм Алексей Петров излиза на протест пред полицията в Пловдив.
Това съобщи самият той в новосъздадената си страница във Фейсбук. Петров уточни, че въпреки цялото си уважение към системата, която му е дала много в професионален план, голият обиск на граждани в  пловдивска дискотека дълбоко го е смутила.
Междувременно от МВР поясниха, че са действали „изцяло по правилата“ и не виждат нищо смущаващо.

„Унизителна и незаконна акция, нарушаваща правата на стотици хора, обикновени граждани и клиенти“, заяви на свой ред Ричард Алибегов, шеф на асоциацията на ресторантьорите в България.

Ето цялата публикация на Петров без редакторска намеса:

Никога не ми е минавало през ума, че някой ден ще застана срещу сграда на МВР, символ на реда в България, в знак на протест. Оставих най-хубавите си професионални години там и съм особено чувствителен за авторитета на българския полицай.

Случаят в Пловдив, с така наречения “гол обиск” е сигнал за много сериозна тревога. Ще отида на протеста заради младите, чието достойнство беше поругано за пореден път, както със саморазправата пред Министерски съвет!

Мястото, където полицията съблече 400 души и ги унижи публично, не е непременно свърталище на наркомани и дилъри, а място за забавление и социални контакти на младите хора. На подобни места се веселят нашите деца, включително и такива на моите години. Aз самият съм посещавал такива места с мои колеги и гости от чужбина, и сме се радвали на СВОБОДАТА на младежите!

Трябва да пазим БЪДЕЩЕТО и вкъщи, и на улицата, и в Университета, и в дискотеките, а не да се жалим, че емигрира.

Разбира се, аз съм солидарен и с бизнеса, защото знам как той се гради дълги години и как може да бъде съсипан само за една нощ.

Вярвам, че редовите полицаи с отвращение са изпълнили тази заповед. Отвращението им най-вероятно е било по-силно, когато след акцията са имали съмнение, че са инструмент за мръсна поръчка. Познавам методите на работа отлично, защото още в младежките си години започнах като редови служител и съм се възмущавал на неадекватните разпореждания на началника. Но е имало случаи и когато неправомерните неадекватности сме ги подминавали.

Прочетох, че висш служител твърди, че акцията е по правилата и ЗМВР.

Г-н Началник, с изявлението си преминахте границата на нормалното. Намираме се в европейска България и няма закон, който да допуска унижението на граждани. С изказването си заслужихте да помислите дали да продължите?

Това е акция с дъх на ЦВЕТАНОВЩИНАТА и трябва да се разследва до корен, който да бъде изкоренен, под зоркия поглед на българските европейски граждани.

Ще се видим в петък в 11:30 ч. пред ОД на МВР в Пловдив.

Може да бъде изображение с 1 човек

Всички реакции:

22