Александър Морфов в болница

Александър Морфов в болница

Режисьорът Александър Морфов е настанен в болница заради сърдечен проблем. Това сподели самият той, цитиран от вестник „24 часа„. Припомняме, че съвсем наскоро той бе уволнен от Народния театър.

„Не се чувствам добре, да ви кажа честно. Имам проблем със сърцето и съм в болнично заведение. Нямам нужда от нищо в момента, надявам се да се оправя…“, сподели режисьорът.

Миналата година се разрази скандал с него около Народния театър, когато бившият пиар на ДПС Велислава Кръстева беше назначена за завеждащ „Връзки с обществеността“ в театъра. На парламентарните избори на 2 октомври м.г. тя придружила почетния председател на партията Ахмед Доган до урната. В знак на протест срещу това действие на Кръстева, главният режисьор Александър Морфов надраска вратата на кабинета ѝ с думите „ДПС“ и „Изчезвай“. След това изписа „Официален офис на ДПС“ и на вратата на кабинета на директора Васил Василев.

Директорът на Народния театър на свой ред разпореди да се извърши вътрешна проверка и да се снемат обяснения от „лицето Александър Морфов“ и от свидетели на конфликта му с пиара Кръстева, която две седмици след надраскването на вратата, подала жалба срещу режисьора. В нея твърдяла, че от септември 2022 г. е подложена на тормоз като към нея били отправяни „обидни, подигравателни реплики и язвителни коментари“.

Стигна се и до полиция, където Морфов бе  извикан да даде обяснения. Уволнението на режисьора предизвика протест на актьори, които призоваха политиците и бизнесмените да не се месят в работата на културната институция.