Адвокатът на Тротинетката: Той е добър човек

Адвокатът на Тротинетката: Той е добър човек

Снимка от ареста: Николай Михалов

Служебният адвокат, който бе назначен на Даниел Йорданов, известен като Емили Тротинетката, заяви, че клиентът ѝ има психично заболяване и е освидетелстван от лекарска комисия, много преди случката – гавра над болно момче в пловдивския мол.

„Мястото му не е в ареста, той няма криминално минало, не е обществено опасен, не е агресивен и няма опасност да извърши престъпление. Смятам, че Йордан е бил подведен да участва в деянието в стремежа си да бъде известен и да натрупа популярност в социалните мрежи. Той не е лош човек и престоят в момента му се отразява изключително зле в емоционален и психически план. Действието от морална гледна точка е укоримо, но не бива да се квалифицира като престъпление“, заяви специално за ТВМЕДИА адвокат Анелия Райчева от Пловдив, защитник на Даниел Йорданов.

Райчева предпочита да нарича клиента си в мъжки род, въпреки, че Емили се определя като жена. Той самият неведнъж е бил жертва на насилие в родния си град Плевен. Особено, когато на бала си отива с фамозна рокля.

 

В началото на своята трансформация. Емили все още не е сменила пола си по оперативен път, но искрено се надява скоро Конституцията да позволи да смени имената в личната си карта. Снимка: ЛИЧЕН АРХИВ


„Биеха ме, малтретираха ме, цял живот насилие, задето не се усещам мъж! Тежък живот! Собствените ми родители ме тормозеха. Представете си какъв терор съм преживяла, щом се зарадвах, че умряха. Звучи грозно, но от тогава водя нормален живот. Само лошо съм видяла от тях“, проплака Емили-Йордан в емоционална изповед, преди да влезе в ареста.

Адвокат Райчева допълни, че отново ще бъде назначена комисия от лекари към МВР, която да даде становище какво е менталното състояние на Емили. Юристката обаче смята, че и новата беседа ще покаже същото – че Емили има проблеми, които изискват лечение. Тепърва ще се изяснява осъзнавала ли е какво прави и може ли да носи наказателна отговорност, ако съдът отреди присъди за участниците в гаврата.

„Емили трябва да си пие лекарствата, тя не е добре, изпада в транс, прави кризи и получава пристъпи. Пие много тежки медикаменти, защото има много сериозни проблеми“, каза неотдавна бившият на Емили – Тихомир Рангелов, известен като Мелиса.

 

Чеченеца, Куката и Емили остават в ареста


Известните като Тротинетката, Куката и Чеченеца са в ареста. Те ще са зад решетките, докато тече следствието по случая. ТВМЕДИА припомня, че тримата принудиха младеж със специални образователни потребности и диабет да влезе в ролята на куче, лазейки по земята и скимтейки. Това се случва посред бял ден в мол в града по тепетата. Нито охраната на обекта, нито граждани реагираха на грозната сцена. Тя бе заснета и качена във всевъзможни социални мрежи.

 

Емили (Йордан) е от Плевен, но бяга в София, тъй като е тормозен от съгражданите си


Първа остро реагира учителка, която в миналото е преподавала на въпросното момче. Педагожката била скандализирана от видяното и веднага се свързала с мъж от Варна, който да издири родителите на изгаврения Денислав Делчев. Доброволецът се задейства светкавично и поде кампания в помощ на гаврения Денислав. На момчето веднага му бе намерен адвокат, а разноските бяха платени от други доброволци.

„Накараха ме, не съм искала да нараня никого! Ако знаех, че това момче има здравословни проблеми никога нямаше да му причиня това“, изплака Емили в ареста. Тя се помоли на съдията да я пусне вкъщи, но молбата ѝ не беше уважена.

 

Много деца подражават на тези фалшиви герои, както би казал покойният Тодор Колев

 

„Ние сме добри хора“, заявиха на свой ред лаконично Куката и Чеченеца, омотани в белезници на път към ареста. Тишо Куката е добре известен в пловдивските околия. От години той се вживява в ролята на мутра, кара бързи коли, носи тежки златни ланци и често налита на бой на пловдивчани. Преди седмица жена от Пловдив се оплака, че често го вижда с ученички, които нямат 18 години. 

„Поведението му е подсъдно по всякакви линии“, отсече дамата и призова полицията да разследва и задявките му с непълнолетни лица.

Третият участник в скандалното видео е Чеченеца – едър мъж с кожено яке и чантичка през корема, който се има за инфлуенсър. Чеченеца е хитов образ в ТИК-ТОК и много деца му подражават. 

„Тримата са класически психопати. Те не изпитват жал, емпатия, съчувствие. Готови са на всичко, за да мачкат и унижават, само и само да станат известни. Бързата слава и социалните медии раждат чудовища и изроди“, категорична бе шефката на една от държавните болници за хора с психични заболявания – д-р Цветеслава Гълъбова.

 

Куката и Чеченеца

 

По публикацията работи: Димана Дойчинова