22-ма депутати са под карантина

22-ма депутати са под карантина

22-ма депутати са под карантина. Това обяви председателстващият заседанието на парламента Кристиан Вигенин.

Карантинираните народни представители се регистрират онлайн чрез видеоконферетна връзка. Междувременно в пленарна зала се регистрираха 141 народни представители, при необходими за кворума 121, предаде БГНЕС.

Депутатите ще разгледат на първо гласуване промени в Закона за корпоративното подоходно облагане, предвижда проектът на програма за работа на Народното събрание тази седмица. Вносител на измененията е Министерският съвет. В проекта на програма за четвъртък са и първите четения на промените в Закона за акцизите и данъчните складове, както и на измененията в Закона за данък върху добавената стойност.

Тържествената церемония по полагане на клетва на избраните за президент и вицепрезидент на България Румен Радев и Илияна Йотова е точка първа от проекта на програма за утре.

В дневния ред са предвидени и ратификациите на: Паралелното споразумение за защитен механизъм между България като кредитор и Единния съвет за преструктуриране като кредитополучател; Споразумението за изменение на Споразумението относно прехвърлянето и взаимното използване на вноски в Единния фонд за преструктуриране.

Очаква се парламентът да приеме и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за ратифициране на Конвенцията за взаимопомощ по наказателноправни въпроси между държавите – членки на Европейския съюз и Допълнителния протокол към нея, Конвенцията за трансфер на осъдени лица и Европейската конвенция за екстрадиция с двата допълнителни протокола към нея.