Заради пандемията: Змиите от зоопарка са отвикнали да виждат хора

Заради пандемията: Змиите от зоопарка са отвикнали да виждат хора

Змии, крокодили и всякакъв друг вид влечуги и студенокръвни в столичната зоологическа градина са отвикнали от човешкото присъствие. Това съобщиха от управата на обекта. Причината е, че заради пандемията повече от 2 години не се допускаше влизането на хора до аквариумите в терариума, който обитават този вид животни. 

След дългото прекъсване вратите на терариума вече са отворени и столичани отново ще могат да зърнат любимите си влечуги.
Зоолозите решиха, че ще предупредят с табели посетителите да бъдат внимателни – да не използват светкавици при снимане, защото това ще ги травматизира, да не чукат по стъклата на аквариумите, както и в никакъв случай да не се дава храна, внесена отвън.

„Бъдете тихи и пазете тишина. В залата не се допуска тичане и суматоха. Спазвайте дистанция – да не забравяме, че епидемията още не е отминала, а животните, особено големите котки, са май-уязвими от инфекцията на Ковид 19. Ако искате да се насладите спокойно на красотата на животните и да видите повечето от тях, ви съветваме да посетите зоопарка от понеделник до петък, когато има по-малко посетители. Заповядайте!“, посочиха от зоопарка.

*Зоологическа градина – София ще работи без почивен ден по време на всички Великденски и майски празници с редовно лятно работно време. Касите на двата входа работят всеки ден от 9.00 до 17.30 ч., а престоят на посетители в зоопарка е разрешен до 18.30 ч., съобщиха от управата.