Жена с огромно сърце! Анджелина Джоли гушка бебета в Украйна, плаче от гледките (СНИМКИ)

Жена с огромно сърце! Анджелина Джоли гушка бебета в Украйна, плаче от гледките (СНИМКИ)

Освен символ на красота и невероятен актьорски талант, Аджелина Жолѝ за пореден път се доказа и като човек с голямо сърце. 46-годишната актриса от френски произход посети град Лвов в Украйна, където разговавя с бежанци, пострадали деца от войната и бедстващи жени в района.

Жолѝ е отдавна известна с активната си позиция и благотворителните си акции по ред наболели хуманитарни въпроси. От 2001 г. е пратеник на добра воля на Агенцията за бежанците на ООН.

Тя има две осиновени деца, които към днешна дата са вече пораснали младежи. И двете рожби са спасени от войни, глад и мизерия в други точки на света.

В Украйкна актрисата се срещна с редица разселени украинци в Лвов, включително деца, които са били ранени при нападението на железопътната гара в Краматорск. Тогава най-малко 57 души бяха убити, а десетки ранени, след като ракети удариха гарата, докато хората чакаха да се качат на евакуационни влакове.

Областният управител на Лвов Максим Кожицки потвърди посещението на Жоли в Telegram, като добави, че „тя е била много развълнувана от разказите на децата. Плака с тях и техните майки“.

Жоли се срещна и с хора на гарата в града, включително с доброволци, които помагаха на евакуираните.

Лвов, който се намира в западната част на Украйна, се превърна в център за стотици хиляди хора, разселени от други части на страната.