Зеленски назначи сексоложка за посланик в България

Зеленски назначи сексоложка за посланик в България

Авторитетното украинско издание „Європейська правда“ твърди, че Олеся Илашчук, назначена от президента Володимир Зеленски за нов посланик на Украйна в България, „няма опит нито в дипломацията, нито в държавната администрация и досега се е представяла като специалист по сексология и скъпоценни бижута“.

„Європейська правда“ пише, че новият посланик в България не е свързан с Министерството на външните работи. Изданието твърди, че информацията му е потвърдена от няколко източника в дипломатическите среди.

Биографията на новата украинска посланичка у нас все още не е публично оповестена, но Илашчук е разкрила някои подробности в два профила във Фейсбук, на които са публикувани лични снимки и информация. Все пак „Європейська правда“ отбелязва, че и в двата профила няма синьо тикче – тоест няма знак, че са официално потвърдени.

Единият профил не е обновяван отдавна – в него Илашчук се представя като специалист в обработката на скъпоценни камъни. В профила се твърди, че тя е възпитаник на Висшия съвет за диаманти в Антверпен – организация, която не е университет или образователен център, но предоставя някакви образователни услуги.

В друг профил, който доскоро е бил редовно актуализиран, дамата се представя като „клиничен психолог, системен семеен терапевт, гещалт терапевт, сексолог-консултант“. В неделя вечерта този профил беше блокиран, пише „Європейська правда“.

Още едно авторитетно украинско издание – „Дзеркало тижня“ ,препечата информацията на „Європейська правда“ и отбеляза, че до момента Илашчук не е давала коментари пред медиите за новото си назначени, припомнят от Offnews.bg.

 

ВИЖ ОЩЕ ЗА: