Русия няма да спечели войната

Русия няма да спечели войната
Депутатът Яров Божанков е на посещение в Сърбия, от където коментира събитията на политическата сцена у нас, както и войната в Украйна. Той бе изключен от парламентарната група на БСП единодушно, тъй като се обяви „За“ подкрепа на Украйна с оръжие. Божанков заяви, че не визитата му в Америка „му е промила мозъка“, а посещението му в Русия. По думите му страната на Путин води война със собствения си народ, а руснаците са разделени на свръхбогати и свръхбедни.
На посещение съм в Сърбия. Срещите ми започват след два часа и в това време гледам нашия парламент.
Копейката премина всякакви граници.
Каза, че Украйна водела война с народа си. И всичките руски опорки в няколко минути. Иска автономия за българите. Говори за фашисти.
Насреща:
ДПС са либерали и би трябвало да реагират на брутална реч на омразата. Мълчание.
БСП мълчат на тема фашизъм, вероятно защото трябва да признаят, че нападение над чужда държава с етнически мотив е чист фашизъм а Путин е близо до Хитлер.
ГЕРБ са супер ПРО-Украйна, но с Възраждане не се занимават.
ДБ дават отпор. ПП не ги чух. Възход не зная тялом и духом дали са там.
Това е за прокурор. Но да не губим време с фантазии.
Съпротивителните сили на нашето общество са слаби и това е тревожно.
Има и добри новини:
Русия е жертва на собствената си пропаганда. А местните копейки ще катастрофират.
– Тезата, че Русия освобождава Украйна от нацисти а Украйна води война със собствения си народ приключва. Русия 9 месеца губи войната. Защото украинците се борят, като лъвове за земята си. Руската инвазия окончателно оформи тяхната идентичност и цивилизационен избор. Ако бяха шепа нацисти, а управлението там се бореше срещу народа си, то кой изтласква всеки ден руската армия? Русия води тази война заради ресурси, пари и влияние. Нищо друго.
-Тезата, че Русия е втората армия в света, а Русия е технологичен лидер във военната индустрия също спихна. Русия не е лидер в нищо. Изкуствен интелект, автоиндустрия, електроника и високи технологии – всичко идва от Запада. Няма как технологично изостанала и корумпирана държава да компенсира това с пропаганда.
-Руските канали за фалшиви новини публикуват страховити предупреждения срещу Запада. Трябва да си кръгъл идиот да приемеш, че Русия е величина на фона на Запада. 447 милионна Европа, 331 милиона САЩ, без да броим съюзниците от Япония, Южна Корея и т.н. При факта, че руската икономика е голяма, колкото тази на Италия. Западният свят е правилната, силната и успешната страна. Това е факт.
Днес имаме Европа, която е научила урока си с Хитлер. И добре знае, че ако позволи на един диктатор да превзема суверенна страна “за да има спокойствие” обрича целия континент на война. Ще последват Литва, Латвия, Естония, Полша и т.н.
Руската агресия не пропука НАТО. Обедини ни. И доведе до разширяване на алинса.
Украинците днес умират и заради нас. За да си живеем тук живота, както преди. Заслужават поне базово уважение. И категоричен отговор срещу хора, като Копейката.
Живеем добре без руски газ. Ще живеем без руско ядрено гориво също. Скоро ще живеем свободни от пагубното им влияние и скапаната им пропаганда.
Разбирам хората, които исторически са благодарни и се чувстват свързани с Русия. С тях не бива да се конфронтираме. А да говорим. Това няма общо с днешния режим и неговите безобразия. Ако някой води война със собствения си народ – това е Русия.
За тези, които ще кажат – отиде Явор в Щатите и му имплантираха чип зад слепоочието. Приятели. Преди това бях в Москва. Бях в Киев дни прди войната. Говоря с колеги от много европейски парламенти. В момента съм в Сърбия с колеги от няколко страни. Ако нещо ме е направило убеден европеец, то е престоят ми в Москва.
Искам добра здравна система. Искам върховенство на закона. Левите хора искат справедлива и солидарна социална система. Това в Русия го няма. Има свръх богати и бедняци. Има хора над закона и конституцията. Има мизерия. За това младите търсят добър живот винаги на запад и никога на изток.
Диктатурата няма да пребъде. Свободата ще наделее. Виновните ще бъдат съдени. Дори тези, които в момента се чувстват уверени.
Русия няма са спечели тази война.