Волен Сидеров: Влизам в затвора, ако не платя гаранция от 10 бона

Волен Сидеров: Влизам в затвора, ако не платя гаранция от 10 бона

“Ако до 3 януари не внеса 10 хиляди лева гаранция, ще ме задържат под стража”, заяви за „Труд“ лидерът на “Атака” Волен Сидеров. Той бе категоричен, че това е много подло, защото дотогава са все почивни дни и няма как да намери 10 хиляди лева в този срок.

Обвиненията срещу Сидеров са три, всичките абсурдни, според него.

Първо, той отива в Първо РПУ с екип на тв “Алфа” да иска обяснение как е била назначена татуираната полицайка Симона Радева, която се прочу покрай подсъдимия Георги Семерджиев. Сидеров започва настойчиво да чука по стъклото и да пита кой и как е назначил тази полицайка. Никой не идва, а в обвинението му пише, че бил пукнал стъклото, чукайки по него. След което изкачат четирима униформени и с удари го вкарват в районното, където го държат 10 часа “без никакво законово основание”, казва Сидеров. Сега това го изкарват като хулиганство.

Вторият случай е с Нова тв. От студиото на “Алфа” се обаждат на отговорната редакторка, която казва, че не разговаря с тях и затваря телефона. Сидеров отива с екип на телевизията си и иска разговор с нея, защото тя се държи грубо, и иска да пита защо не дава всички гледни точки за войната в Украйна. “При което изскочиха 2-3 сотаджии с маски. “Написали са, че съм бил свалил маската на единия и съм му причинил лека телесна повреда”, казва Сидеров.

Третото обвинение е за “цинизъм и нарушение на обществения ред” и е най-абсурдното, според него. На ъгъла на столичните улици “Денкоглу” и “Витоша” той бил преследвал “неустановено лице” и го питал защо не учи български. “Като не е установено лицето кой се е оплакал, за да ми се повдига обвинение”, пита Сидеров.

Междувременно в социалните мрежи бе пусната “Петиция в подкрепа на публициста, общественика и политика Волен Сидеров във връзка с поредния прокурорски и полицейски тормоз срещу него”. Тя е адресирана до президента, председателя на НС, служебния премиер, председателите на ПГ, главния прокурор, правозащитни организации, омбудсмана и други отговорни фактори в държавата.