ВМРО: Забранете извращението София Прайд! Промиват мозъците на децата

ВМРО: Забранете извращението София Прайд! Промиват мозъците на децата
Участник в миналогодишното издание на София Прайд

Съветници на ВМРО в София поискаха от кмета на столицата Йорданка Фандъкова и Столичния общински съвет да забранят провеждането на „София прайд“, съобщиха от ВМРО.

Повод за декларацията е поредният разрешен от Столична община гей парад на 18 юни тази година. Това е 15-ото поред издание на пошлото шествие, което общинарите позволяват, казва Карлос Контрера. Зад документа застават и останалите съветници на ВМРО в Столична община – Владимир Митов, Михаил Петров и Димитър Антов.

Организаторите на събитието съобщиха на свой ред за една новост: тази година на шествието ще има специално пригодена сцена за деца.

„Апелираме всички – доведете децата си, запознайте ги с ЛГБТИ общността (лесбийки, гей, бисексуални, транс и интерсексуални, бел. ред.), не е страшно, това е просто любов! Нека ги научим на толерантност и приемане“, казват от София Прайд.

„Това ли ще завещаем ние на децата си? Ще запазим ли културния и цивилизационен код на българския народ, или ще се претопим в блатото на новото модерно, което отрича граници, нации, езици? Новото „модерно“, което в своя агресивен розов либерализъм иска да заличи всичко старо, включително моралния и етичен кодекс на българина“, питат представителите на ВМРО.

„И стига с тази мантра, че става дума за нечии права. Всеки сам избира какво да прави или да не прави в спалнята си и никой не се интересува какво става там. Става дума за налагане на нов ред, на ново мислене. Да си го кажем открито – този прайд се случва и продуцира от НПО-та с неясно чуждо, външно финансиране с активното съучастие на няколко посолства“, категорични са те.

В обръщението към Фандъкова и СОС съветниците на ВМРО наблягат на това, че се допускат извращения, които умело се използват за промиване на мозъка на подрастващите и дават за пример поредната „безобидна“ книжка, разпространявана безплатно преди прайда – с провокативното име „Юлиан е русалка“. Да не пропуснем и друг доста притеснителен елемент от гей парада тази година, а именно, че на него ще има и специална детска сцена.

„Само ще вметна, че от повече от 2 г. правите всичко възможно Програмата за подпомагане на родителите на новородени деца в София да не се приеме – защото нямало пари. Но пък да се дават подир парадиращите със сексуалната и менталната си ориентация може, все пак са по-важни от това да се раждат български деца във времена на демографска криза“, възмущава се Контрера.

От ВМРО уточняват, че за да се обезпечи мероприятието, ще е необходимо командироването на десетки полицаи от цялата страна, както и че провеждането му ще струва хиляди левове на българския данъкоплатец.

Коментар от Агенцията за закрила на детето:

„Апелирамe към организаторите на мероприятието и към всички останали участници в него, да съхраним децата, като не ги въвличаме в такива събития, които са относими към пълнолетни лица, достигнали своето развитие и посока на сексуална ориентация. В Закона за закрила на детето е посочено, че всяко дете има право на закрила срещу въвличане в дейности, неблагоприятни за неговото физическо, психическо, нравствено и образователно развитие.

От страна на ДАЗД е уведомен кметът на Столична община с цел да бъдат предприети действия за гарантиране правата на детето, във връзка със събитието”, коментират пред вестник „Телеграф“ от Агенцията за закрила на детето.

Снимки: БУЛФОТО