Венета Райкова закъса със здравето, оперираха я

Венета Райкова закъса със здравето, оперираха я

Голямата уста на родния шоубизнес Венета Райкова съвсем изчезна от полезрението в последните месеци. Мнозина се чудеха къде е скандалната водеща на култовото предаване от миналото „Горещо“. Едни подозираха, че се е покрила, за да твори новите си книги, втори смятаха, че е потънала в депресия, а трети дори заподозряха, че е останала без работа и финанси. 

Уви, нито едно от трите се оказа причина за нейното затишие.

„Вместо да се занимават с политическата криза, хората се занимават къде съм изчезнала и разпространяват лъжи, че имам лична и професионална криза. Беше ми поставена диагноза скъсан заден рог на менискус, вследствие на което се е образувала киста. На 15-и септември бях споделила за проблемите, които имам с лявото ми коляно. Тогава посетих болница, в която ми поставиха грешна диагноза. Няма значение, няма да обвиняваме здравните заведения. И тогава, и сега, бях в една частна клиника – уточнявам, за да не се пише, че съм била в една държавна болница, в която не съм стъпвала“, започва разказа си Венета.

„Ето ме сега, два часа след операцията успях да стана. Бях обездвижена от кръста надолу. Такава е упойката. В момента имам болки, но важното е, че направих първите крачки след интервенцията“, разкрива тя, споделяйки черно-бяла снимка, на която се вижда, че се придвижва из стаята си в медицинския център с помощта на проходилка, за която се държи.

„Не съм спортна натура, не съм карала ски, не мога да ви отговоря от какво се е получило, на явно всичко е възможно. При мен болките бяха от една година, ту се появяваха, ту изчезваха, само че не си обърнах внимание навреме. Имах прекрасно лято, докато от септември нещата не се влошиха. Отидох в една частна клиника, оттам в частна болница. Първият ден от новата 2023 г. посетих нов лекар-ортопед, който веднага ми назначи ЯМР, какъвто не ми беше направен преди това. От мен се искаше да бъда в 8 часа сутринта в болницата. Направиха ми много изследвания, бяха много мили. Трябваше да бъда с къси панталонки за операцията и без лак на ноктите на краката и ръцете, сигурно заради упойката“, уточни Райкова.

Тя не пропусна да съобщи и за резкия завой, който поема по работа:

„На 20 януари взех важно професионално решение – прекратих отношенията си с издателството, което издаваше книгите ми. Писмено съм ги уведомила, че нямат право да продават и разпространяват моя труд. Затова книгите ми ще започват да се изтеглят от книжарниците и ще липсват за месец-два! Но не бързайте да обогатявате колекциите си от мои творби, защото след 12 дни ще свалят конците от операцията на коляното ми и ще започна срещи с други издателства, или ще основа мое собствено такова. И познатите ви мои заглавия, но с нови корици и редакции отново ще бъдат по книжарниците, заедно с новите ми романи!“, обяви тя в своя Instagram профил.

Райкова в компанията на журналиста Мартин Карбовски и Вальо Топлото в „Дарик“