Васко Кръпката се надява Путин „да гушне букета“

Васко Кръпката се надява Путин „да гушне букета“

Авторът на „Комунизмът си отива“ Васко Кръпката заминава да пее в Украйна, за да повдигне духа на хората там, които точно една година живеят във война. Кръпката намекна, че се надява руският президент Владимир Путин скоро да се спомине, точно като се е споминал диктаторът Фидел Кастро, малко след като в Куба са свирили Rooling Stones.

„Кой знае, вярвам в чудеса“, написа музикантът. 

И допълни:

Откакто чух Beatles и Rolling Stones съм в Еврозоната. Щастлив съм, че днешна България отново е част от европейската цивилизация, каквато е била преди червените хмери да налазят нашите земи! Сега естествено подкрепям историческата саможертва на Украйна да се откъсне от съветизацията. Понякога ми пишат „като си толкова за Украйна отивай там да се биеш”…. и подобни заяжданици от хора, на които отколе моято ясна антиболшевишка, антивоенна и пр. позиция е трън в робските им души. Да, винаги ще помагам с музика и с цялата си душа да сме с колкото може по-високо вдигнати глави. Да сме свободни и да отстояваме свободата, която е извоювана с много усилия. Днес заминавам за Украйна, по покана на една международна хуманитарна мисия, с българско участие, където с китара в ръка ще се опитам да повдигна духа на хората, които работят там за мир и победа на доброто срещу злото. Ще посвиря в Киев, където с българската част на тази мисия ще посрещнем 1-ви март, като предвестник на пролетта и надеждата за скорошна победа над болшевишкия напоен с кръв мракобес! …. пък знае ли човек The Rolling Stones свириха в Куба и Фидел гушна букета….кой знае….вярвам в чудеса…


Бащата на „Кучето на крайния квартал“ и „Нека бъде светлина“ е един от най-активните привърженици на украинската кауза сред колегите си. Месец след началото на войната – на 27 март 2022 г., с помощта на Захари Карабашлиев той организира концерт на площад „Княз Александър I“ под наслов „С вас сме“. Освен „Подуене блус бенд“ и самия Васко, на сцената тогава излязоха Иван Лечев, Валди Тотев, Джендема, „Монолит“, Стефан Вълдобрев, както и украински музиканти. Инициативата подкрепиха и писателите Георги Господинов, Теодора Димова, Иван Ланджев.

СНИМКИ: БУЛФОТО