В хранителен магазин продава т хапчета

В хранителен магазин продава т хапчета

Контролните органи са установили нерегламентирана продажба на лекарства в хранителен магазин в Ловеч. Това съобщи говорителят на областната дирекция на МВР Габриела Тодорова.

Тя посочи, че на 1 март, след получен сигнал за незаконна продажба на лекарства, служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР, и Териториалната дирекция на НАП-Велико Търново, са извършили контролни покупки на лекарства в магазин за хранителни стоки и битова химия в жк. „Младост“ в града.

В хода на последвалите процесуално-следствени действия в търговския обект са намерени и иззети 500 броя различни по вид лекарства, турско производство, уточнява „Дарик“.

Констатирани са и административни нарушения, свързани с нерегламентирана продажба на хранителни стоки в обекта, неиздаване на фискален касов бон и установен служител без трудов договор.

На място са извикани представители на Областна дирекция по безопасност на храните, НАП и Дирекция „Инспекция по труда“, които за констатираните нарушения са започнали административни производства.

За установената нерегламентирана търговска дейност с лекарства и медикаменти се води разследване и работата продължава под наблюдението на прокуратурата.