Украинският външен министър благодари на Петков за откритата кампания

Украинският външен министър благодари на Петков за откритата кампания

Украинският външен министър Дмитро Кулеба благодари на премиера ни Кирил Петков за дарителската кампания за събиране на средства в помощ на Украйна.

Кулеба написа в Туитър:

„Благодарен съм на премиера на България Кирил Петков за инициирането на публична кампания за събирането на средства за Украйна, с които да укрепим нашите отбранителни способности. Този ход демонстрира действителна солидарност на България с Украйна. Аз я усетих и при срещата ни в София миналата седмица“.

ТВМЕДИА припомня, че вчера Петков обяви дарителска кампания, с която България да помогне финансово на Украйна за закупуване на боеприпаси. Той призовава всеки български гражданин, който наистина иска да помогне на Украйна, да дари като него една заплата.

„Откривам публична кампания за набиране на финансов ресурс, който да бъде предоставен на украинското правителство. Призовавам всеки български гражданин, който наистина иска да помогне на Украйна, да дари като мен една заплата. Думите са лесни, делата са трудни, време е Фейсбук постовете да се превърнат в средства за Украйна. Държавата сме всички ние и всеки трябва да се чувства, че може да бъде част от решението. #едназаплатазаукрайна“, заключи Петков и публикува банкова сметка за целта.