Украйна удари петролно депо в близост до Москва

Украйна удари петролно депо в близост до Москва

Рано сутринта, в 4 часа, е било взривено руско петролно депо само на около 300 км от Москва. Смята се, че причината е украинска атака с дрон, съобщава dailymail.co.uk.
В Социалните медии се появиха снимки, които, според твърденията, са от мястото на нападението. Автентичността им не е потвърдена.

Регионалният губернатор Андрей Кличков съобщи, че “е взривено петролно депо в селището . Ударът идва сякаш в отговор на руския обстрел с ракети, който във вторник бе много тежък и включваше 90 – 100 ракетни удара. Те причиниха смъртта на трима души и предизвикаха сериозни повреди в енергийната инфраструктура на Украйна.

На снимките се виждат пробойни в петролни цистерни и логото на оператора на държавния петролопровод “Транснефт”. Според едно съобщение след атаката на дрона е останал кратер с дълбочина към 4 метра. Според Кличков няма човешки жертви при експлозията.

Обектът на удара е на 160 км от руско-украинската граница. Това нападение, ако е дело на Киев, е извършено най-дълбоко в руската територия от всички украински удари досега.

Украйна не е поела отговорност за атаката официално, но неин държавен служител не пропусна да напомни за “пушенето” в неподходящи места, като подигра руските обяснения на минали експлозии с пушене в близост до опасни материали.

“Пушенето където не трябва достигна до региона Ориол” – каза Антон Герасченко.

Предната нощ подобен за инцидент бе съобщено от съседния Брянски регион. Каналът SHOT в Telegram съобщи, че боеприпаси, доставени с дрон, са предизвикали експлозии в петролния терминал Жеча, на 45 км от украинската граница.