Учители поискаха оставката на Асен Василев (ВИДЕО)

Учители поискаха оставката на Асен Василев (ВИДЕО)

Учителският синдикат „Образование“ поиска извинение от съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Асен Василев и оставката му. От синдиката заявиха в официална позиция, че са в стачна готовност.

Повод за реакцията е изказването на Василев от предаването „Лице в лице“ по bTV на 15 февруари. Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ заяви, че „когато оставиш учителите да ходят с чорапогащници с дупки, нормално е да нямаме нормални учители в училищата и сега тепърва да навлизат нови кадри“.

От синдиката заявиха, че са безкрайно възмутени и шокирани от „грозните думи“.

„Българските учители, г-н Асен Василев, нито за миг не усетиха грижа и партньорство по време на Вашето управление! Дори последните две увеличения от миналата година не станаха по предложения на Вашата партия. Първото беше заложено в закона, а второто беше по предложение на друга партия“, се казва в официалната позиция на синдикат „Образование“.

Учителският синдикат припомни, че предното правителство е увеличило двойно учителските заплати, а това увеличение се е обезличило заради инфлацията „по вина“ на правителството на „Продължаваме промяната“.

„Хората в една държава, които не уважават своите учители, обричат държавата на упадък и разпад!“, заявиха от синдиката.