Тяло на мъж изплува от язовир в Кърджали

Тяло на мъж изплува от язовир в Кърджали

Тяло на мъж с неустановена самоличност е бил намерен във водите на язовир „Студен кладенец“ вчера, съобщиха от МВР- Кърджали.

Сигналът за произшествието е подаден от рибари. На място е бил изпратен полицейски патрул и дежурна оперативна група от Районно управление – Кърджали. Екип на пожарната служба в града извадил тялото на брега. Извършен е оглед. Не са били установени следи от насилствена смърт.

Трупът е транспортиран за аутопсия в Отделението по съдебна медицина в кърджалийската болница. Образувано е досъдебно производство. Предприети са действия за идентифициране на мъжа.

Това не е първият случай в региона за тази година на намерено тяло във водоем. В края на април труп на жена бе намерен в микроязовир в землището на село Лимец, община Крумоград. Тогава бе установено, че става въпрос за местна жителка.

Преди този случай, на 17 април, тялото на изчезнала 65-годишна жена от Ардино бе намерено в коритото на река Ардинска. На следващия ден в дере в землището на село Девесилово, община Крумовград, също бе открито мъртво тяло – на 66-годишен местен жител, като за вероятна причина за смъртта бе посочено удавяне.