Три протеста освиркаха депутатите

Три протеста освиркаха депутатите

Три протеста, които продължават с пълна пара и в този час, освиркват народните представители. Единият протест е на ВМРО срещу това да пуснем Македония в ЕС, вторият е „против“ изпращането на военна помощ за Украйна, а третият протест събра недоволни от взетото днес решение да не подкрепим Украйна с въоръжаване.

Пред сградата на Народното събрание още се провежда протест за неутралитет и срещу изпращане на военна помощ на Украйна. Събралите се блокираха жълтите павета, затвориха бул. „Цар Освободител“. В началото на шествието сградата на НС беше оградена с метална преграда, за да нямат протестиращите достъп до нея.

На служебния вход на парламента пък се провежда паралелен протест, който е „за“ изпращането на военна помощ за Украйна. До напрежение се стигна, когато един протестиращ развя руското знаме, което беше прието като провокация.

Едните скандират „Тук не е Москва“, другите „Петков е национален предател“. Демонстрантите посрещат депутатите според начина им на гласуване – с аплодисменти или с освирквания.

И двете протестиращи групи не са доволни от гласуването в залата днес.

Снимки: БУЛФОТО