Тръмп: Байдън застраши световния ред

Тръмп: Байдън застраши световния ред

„Байдън доведе САЩ и целия свят до най-опасния момент в историята“, коментира бившият американски президент Доналд Тръмп, цитиран от всички световни агенции. 

 Джо Байдън в Белия дом

Според него целият световен ред е застрашен поради неуважителното отношение на лидерите на други държави към сегашните американски власти. И намекна, че виновен е Джо Байдън.

Тръмп сподели това мнение по време на реч в Heritage Foundation във Флорида.

„Най-опасният период в историята на страната ни. Точно сега, според мен, е най-опасният период в историята на страната ни. Никога досега нашият свят не е бил в такава опасност. Китай вече не ни уважава, Иран вече не се страхува от нас. А със своята ужасна инвазия в Украйна, Русия просто показа колко слаби смятат нашите лидери. Те никога не биха направили това при администрацията на Тръмп“, каза бившият президент.

Милиардерът отбеляза, че сега военните технологии са на най-високо ниво, поради което цивилното население е станало още по-застрашено от всякога в съвременната история.

„Оръжията вече са на такова ниво, невиждано преди. Ние го имаме, други го имат. Но преди не е било нищо подобно“, добави бившият президент.