Топ ченге дари сушилня на многодетно семейство (СНИМКИ)

Топ ченге дари сушилня на многодетно семейство (СНИМКИ)

Бившият министър на вътрешните работи Христо Терзийски е дарил сушилня на многодетно семейство, научи ТВМЕДИА. Въпреки, че топ криминалистът не е искал да се раздухва постъпката му, той бе „издаден“ от хората, на които е помогнал.

 

Цветелина и Костадин са горди родители на 6 деца. Въпреки социалните помощи, които получават, средствата им се оказват недостатъчни, за да осигурят нормален живот на рожбите си. Поскъпването на храните и тока допълнително отежнило положението на семейство Ламбови.

Техен познат на име Кирил Огненски преди няколко дни пусна апел с молба за помощ в социалните мрежи. Мъжът уточни, че семейството не иска пари на ръка, а битова бяла техника, с която да улесни живота си. Като например – сушилня.

Хората с малки деца са отлично запознати колко често се пере с малчугани, а представете си дете умножено по шест!

Ето какво разказа Кирил:

 

„Искам да изкажа благодарността си към всички, които откликнахте на апела ми да подкрепим семейство Ламбови. За пореден път Вие доказахте, че заедно можем много, за пореден път ме подкрепихте и развълнувахме истински. Много хора се обадиха от къде ли не, обаче наистина останах приятно изненадан, когато с мен през седмицата се свърза г-н. Христо Терзийски ! Той попита с какво може да помогне и от какво има нужда многодетното семейство. След кратък разговор с майката разбрах, че най-нужно в момента е сушилна, просто му звъннах и казах сушилна, той отговори „Имаш я“ и разговорът приключи. Днес звънна отново и каза : „Аз се прибирам от Кюстендил, къде в Дупница мога да купя сушилнята?“ . Организирахме се за 10 минути и машината вече е при малчуганите! Бързаше, дори не искаше да дойде до Бистрица, но нали ме познавате, нямаше как да откаже! БЛАГОДАРЯ ОТ СЪРЦЕ! Разбира се използвах възможността да му покажа с. Бистрица от високо!“

ВИЗИТКА

 

Христо Терзийски е роден е на 31 юли 1968 г. в град Кюстендил. Завършва Техническия университет в София. През 1996 г. влиза в редиците на МВР като оперативен работник в сектор „Криминална полиция“ на 6-о РПУ в София. След това работи в сектор „Наркотици“ на СДВР. Бил е началник на група в сектор „Криминална полиция“ на 6-о РПУ, както и началник на сектор „Наркотици“ на СДВР. По-късно е заместник началник на отдел „Криминална полиция“ на СДВР. От септември 2009 г. е заместник-директор на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). От 24 февруари 2015 г. е директор на Главна дирекция „Национална полиция“. Със заповед на министъра на вътрешните работи от 20 септември 2018 г. е временно изпълняващ длъжността главен секретар на МВР. След това на 18 декември 2018 г. отново се връща на същата позиция. На 24 юли 2020 г. е избран за министър на вътрешните работи. Остава на този пост до 12 май 2021 г.

*Снимките на децата са публикувани с разрешението на майката