Терапия с вендузи и фурми поддържат Бензема в топ форма

Терапия с вендузи и фурми поддържат Бензема в топ форма
2-3 фурми на ден карат Бензема да лети по терена

35 години ще навърши тази година Карим Бензема от „Реал Мадрид“ – французинът с алжирски произход е част от клуба още от далечната 2009 година. Въпреки немалката бройка на годините му за този спорт, той е в меко казано отлична форма.
Нещо повече – редица спортни журналисти и футболни дейци смятат, че напоследък е по-добър от бившия си съотборник Кристиано Роналдо, който също риташе в продължение на години в „Белия балет“. Разбира се, във футбола „по-добър“ винаги е субективно понятие. Но със сигурност Бензема е един от топ играчите на съвремието ни.
Карим не се спира и бележи гол след гол, а мнозина се питат какво го кара да лети по терена с такава бързина и да докосва топката с хирургическа точност.

Е, тайната е разкрита – сушени фурми и терапии с вендузи го поддържат в перфектна форма. В личния си Инстаграм профил той няколко пъти споделя снимки на следобедната си закуска – две фурми и чаша мляко. Сушените плодове са традиционни за арабския свят, а за никого не е тайна, че Бензема е мюсюлманин. Аlhamdulillah казва той често (Слава на Бога), докато показва чинийка с 2-3 фурми в нея.
Според лекари фурмите са гориво за тялото – дават мигновена енергия и са ценни заради разнообразния комплекс от аминокиселини, минерални вещества, микроелементи и антиоксиданти.

Сега да обърнем внимание на лечението с вендузи – терапия, която навлезе в България и Европа сравнително скоро. Вендузотерапията е метод в алтернативната медицина, който се е използвал предимно в Египет, Гърция и източната част на Азия. С времето придобива популярност и в Китай, където и до днес се възползват лечебните свойства на вендузите.

Следите от терапия с вендузи – те дават тонус и сила на цялото тяло

Вендузите, които днес се използват представляват малки чаши с овална форма, които под влияние на механичен или топлинен натиск, засмукват кожата на мястото, където са поставени. Така се предизвиква приток на кръв към третирания участък. Обикновено се поставят на гърба, корема, по раменете или бедрата.

Времето за третиране на участък варира от няколко секунди до 10-15 минути. След вендузотерапия пациентът се оставя да лежи в рамките на поне един час.

Лечението с вендузи е любимо на Бензема се препоръчва при различен спектър от патология – за дихателната система (кашлица, бронхит), също така при травми и схващания. Пациенти с болки по ставите също са показани за терапията. Вендузотерапията оказва релаксиращ ефект – намалява безсънието, стреса, включително се препоръчва за разреждане на пристъпите на мигрена.

Терапията с вендузи оказва успокояващо действие, поради потискането на централната нервна система. Прилагането ѝ при раково болни се дължи не на антитуморен ефект, а на обезболяващо действие.
Лечението води до намаляване на болковата симптоматика и отпускане на мускулатурата. Това е причината да се прилага от много спортисти, които целят по-бързо възстановяване.

Благодарим на Бензема, че направи още по-популярни лечението с вендузи и похапването на фурми!