Стефка Костадинова: Не съм взимала допинг, ще съдя този журналист

Стефка Костадинова: Не съм взимала допинг, ще съдя този журналист
Журналистът Патрик Еквал

„Започвам да водя дела срещу шведския журналист Патрик Еквал, който ме обвини, че съм използвала допинг, за да скоча 209 см. Той се извини, но „казана дума, хвърлен камък“.
Това съобщи олимпийската шампионка, многократен световен и европейски шампион, председател на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова в предаването „На фокус“ по Нова.

Рекордът на българската атлетка от 209 сантиметра в скока на височина от 1987 г., регистриран на състезание в Рим, до ден днешен не е подобрен.

Костадинова призна, че по време на пандемията, когато е имала повече свободно време и е било нужно да се стои вкъщи, е тренирала върху готвенето, чистено и други неща от битовизма, на които не е обръщала особено внимание преди.

През същия период председателят на БОК е отделяла повече времем за четене на книги, гледане на филми.

„Спортисти, спортисти – но и ние сме хора и трябва да се развиваме, да обогатяваме интелектуалните си способности. Ходя по театри и галерии, интересувам се от изкуство“, посочи още Костадинова.

ПАТРИК ЕКВАЛ 

Шведският публицист Патрик Еквал, който наклевети Стефка Костадинова в национален ефир,  че тя е била „натъпкана с допинг“ при слагането на върха от 209 см в скока на височина, непостижим към този момент над 30 години, се защити с тезата, че изявлението му е било… смешка.
„Всичко това беше една шега… но явно Костадинова не го разбира така! Жена ми наскоро почина от рак и сам отглеждам 7-годишната си дъщеря. Имам доста по-важни предизвикателства в живота си от това непрекъснато да й се извинявам“, каза неотдавна журналистът.

Снимка: БУЛФОТО