Статуята на Исус в Бразилия свети в бяло, зелено и червено на 3 март

Статуята на Исус в Бразилия свети в бяло, зелено и червено на 3 март

Емблематичната статуя на Иисус Христос в Рио де Жанейро ще грейне в бяло, зелено и червено навръх националния празник на България – 3 март. С това се похвалиха от БФС.

„Българският футболен съюз и Министерството на външните работи осъществиха знакова инициатива, с която подобаващо да бъде отбелязан националният празник на Република България, както и да бъде почетен стогодишния юбилей на БФС.

Навръх 3 март Статуята на Христос Спасител на хълма Корковадо в Рио де Жанейро ще бъде осветена в цветовете на националния флаг, като проектът, част от честванията на кръглата годишнина от началото на организирания футбол у нас, беше реализиран по лична инициатива на президента на БФС Борислав Михайлов, вицепрезидента Михаил Касабов и Н.Пр. Божидара Сърчаджиева, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Бразилия“, съобщиха от футболния съюз.

Един от най-знаменитите паметници на световната култура ще грейне в бяло, зелено и червено в точно 19:30 ч. местно време на 3 март (30 минути след полунощ на 4 март българско време), а церемонията ще бъде излъчвана на живо в канала на Посолството на Република България в Бразилия в YouTube.

Инициативата е и своеобразен жест на уважение и почит от страна на БФС към Краля на футбола Пеле, починал в края на 2022 г.