Срамота! Кмет забрани коледно тържество на деца

Срамота! Кмет забрани коледно тържество на деца
Кметът на Кресна Николай Георгиев лиши от Коледно тържество мъниците в детската градина. В градчето цари смут, след като градоначалникът, бивш социалист, реши да не даде благословията си празникът да се състои. 
За това съобщи футболистът Кирил Десподов, който е родом от Кресна. Оказва се, че талантливият спортист отдавна е спонсорирал различни дейности в града, без да го съобщава публично. Това излиза наяве едва сега, когато Георгиев е лишил децата от тържество, организирано с лични средства на Десподов. 
ТВМЕДИА припомня, че кметът на Кресна се прочу покрай първия пълен локдаун заради коронавируса. Тогава той бе заснет да празнува на шумен купон имен ден на дъщеря си, без да спазва никакви ограничителни мерки.

Преди няколко месеца Георгиев напусна БСП и в момента е независим.

 

Десподов често помага на местните институции в родния си град Кресна.
Публикуваме целия текст на Кирил Десподов без редакторска намеса:
Рядко изпадам в такива полемики, но има случки, които като граждани не трябва да премълчаваме. Тази история е именно такава – абсолютно разочарование от грозната страна на реалността, с която понякога се сблъскваме.

Всички знаят колко много обичам родния си град Кресна и децата. Преди 2 седмици ръководството на училище „Св. Паисий Хилендарски“, в което учих, ме покани за откриването на специален кът, посветен на футболистите, направили първите си стъпки в Кресна. Приех поканата без да се замисля и си прекарах чудесно. Единствената ми молба беше събитието да не се политизира. С удивление научих, че след срещата е имало сърдити. Тъй като кметът на града – Николай Георгиев, не е бил специално поканен, последва изключително грозно отношение от негова страна, което развали предвиден празник за десетки деца.

Вярвам, че всяко дете трябва да се развива в хубава среда и да бъде щастливо. Затова и през последните години, без да афиширам пред никого, помагам финансово на детска градина „Здраве“. Сега съм принуден да го кажа, защото опитът ми отново да допринеса с нещо за щастието на децата беше спрян. С ръководството на градината взехме решение на 20.12.22 г. да направим коледен празник за всички малчугани, който да поема като разход. Организацията беше в ход – беше наета аниматорска фирма и бяха уточнени всички детайли по тържеството.

Вчера, 6 дни преди празника, с изненада разбрах, че той няма как да се състои. Причината за това е неаргументирана забрана от страна на кмета на гр. Кресна. Тъй като детската градина е общинска, ръководството няма как да не се съобрази с това решение. Не е нужно да обяснявам колко разочарован останах от нареждането на Николай Георгиев, чиито подбуди са единствено и само лични – обида, че не е бил поканен на събитието в училището. И тук идва въпросът – колко често кметът решава еднолично какво и как да се случи в града, базирайки решенията си на собствени емоции, а не на реални аргументи. Що за човек трябва да си да не позволиш деца да бъдат зарадвани? И как такъв човек би управлявал цял един град честно и правилно? Ами ако и за големите проблеми взима решенията по този начин?

Не разбирам от политика и стоя далеч от нея, но не мога да остана безучастен към подобна несправедливости. Не мога да направя нищо друго, освен да разкажа тази случка с лош край.