Спортна злоба – Дудова победи Тайбе Юсен, отива на Световно

Спортна злоба – Дудова победи Тайбе Юсен, отива на Световно
Биляна Дудова победи Тайбе Юсеин в решаваща битка на международния турнир по борба в Букурещ за титулярно място в категория до 62 килограма и участие на световното първенство в Белград 2022 г. през октомври.

Това съобщиха от Българската федерация по борба преди броени минути.

ТВМЕДИА припомня, че преди няколко месеца между двете ни водещи спортистки в женската борба имаше известна доза напрежение.

Пролетта Дудова се оплака пред медиите, че треньорът по борба Петър Касабов лансира единствено своята боркиня Тайбе Хюсеин за предстоящи състезания и първенства.

„Игнорирана съм и съм мачкана от хора във федерацията. Искам да се борим двете, за да се види коя е по-добра и коя от нас да отиде на Европейското“, заяви тогава Дудова.

Тя уточни, че няма нищо против своята колежка Тайбе Юсеин, но не харесва, че нещата в борбата се решават по неспортсменски начин.
Биляна Дудова не бе в пряка конкуренция, когато се състезаваше в по-ниската категория. Впоследствие обаче тя вдигна килограмите и влезе в нормата на Тайбе Хюсеин.
„И двете са шампионки и са донесли много радости и щастие за българския народ. Не бива да се допуска такова противопоставяне и настройване между спортисти“, съобщиха позицията си от федерацията.