Спецоперация в Русе удариха лаборията за канабис със 160 хил. лв.

Спецоперация в Русе удариха лаборията за канабис със 160 хил. лв.

Открити и иззети са 125 канабисови растения, 1700 г тревна маса марихуана, уреди за претегляне на наркотици и други приспособления за извършване на незаконната дейност.

Специализираната полицейска операция срещу производството и разпространението на наркотични вещества е проведена на 30 юни на територията на Русе. Действията са реализирани от служители на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Специални тактически действия“ при ОДМВР, под надзора на Окръжна прокуратура – Русе.

В хода на полицейските действия, във вилен имот, са задържани двама мъже, на 62 и 29 години, в момент на полагане на грижи за растения канабис. При процесуално-следствените действия на място са иззети 125 канабисови растения с височина от 73 до 191 см. Последвало претърсване и на адрес в Русе, обитаван от тях, където са намерени общо 1700 грама тревна маса марихуана, уреди за разтегляне, сушилник, лампи със захранващ трансформатор, мобилни телефони.

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354 а, ал. 1 и чл. 354в от НК, а работата по него продължава под надзора на прокуратурата.