Социолог: Идва крахът на кабинета „Петков“

Социолог: Идва крахът на кабинета „Петков“
Снимка: БУЛФОТО

„Ние продължаваме да броим дните до падането на правителството. Това, което показват проучванията, не са в полза на управляващите. Рейтингът им падна рязко и това позволява на опозицията отново да е първа политическа сила“.

Това мнение изрази социологът Евелина Славкова от агенция „Тренд“ пред БНТ, където със своя колега от друга агенция – „Галъп интернешънъл“, коментираха обществените нагласи.

„Управляващите си дадоха сметка, че трябва да втвърдят тона. Но има още много кризи, които не са намерили своето решение“, добави Славкова.

По думите на Първан Симеонов от „Галъп“, социолог и политолог, формацията „Продължаваме промяната“ е западнолиберален проект.
„Те обаче говорят и на източни хора. Сега това ще свърши и вече няма да могат да привличат червени хора. Вече се приближават изцяло до „Демократична България“. Голяма част от обществото в България обаче продължава да е против въоражаването на Украйна“, смята Симеонов.

„Свърши разделението „Борисов“ – „Анти Борисов“. Върна се разделението „за“ и „против“ Русия“, коментира той.

Според Евелина Славкова от „Тренд“ ГЕРБ има най-голям интерес правителството още да не пада, а да си пие горчивата чаша.

„Не се решават проблеми, които са належащи, а това реабилитира ГЕРБ. Не казвам Борисов, а ГЕРБ. Това може да стане по-приемлива партия за създаване на коалиция“, каза тя.