Снежанка срещу 240 лв. за 20 минути в твоя дом

Снежанка срещу 240 лв. за 20 минути в твоя дом

Инфлацията удари и актьорите, които влизат в дрехите на Дядо Коледа и Снежанка по празниците, показа проверка на ТВМЕДИА. Ценоразписът на добрия бял старец е коригиран значително. Една от водещите фирми, която предлага посещения на добрия белобрад старец и неговата помощничка Снежанка, струва 240 лв. за 20-30 минути.

В цената не влизат транспортни разходи. Тя е фиксирана за дните – Бъдни вечер, Коледа и Нова година. През останалите дни от декември сумата е малко по-малка: 160 лв. за 20-30 минути.

Агенциите, които работят с актьори признават, че през изминалите години тарифата е била по-евтина и поносима. Услугата обаче е индексирана на база на инфлацията и цялостното поскъпване на живота.

„Преди 10 години можеше да се намери Дядо Коледа за 1 час за 50 лв. В момента това е напълно невъзможно“, заявиха за ТВМЕДИА от бранша.

„Само за опаковане на подарък с една тънка хартийка оставих 20 лв. в столичен мол“, заяви за ТВМЕДИА майка на дете от Италианския лицей.

Поскъпването се усеща във всички сфери на живота и далеч не е само при храните. Всички услуги също са с ревизирани ценоразписи. Но какво е Коледа без подаръци за най-малките…

Ако искате да зарадвате децата си с подобно посещение трябва предварително да се уговорите с фирмата и да закупите подаръците за тях сами, защото те не влизат в цената.

Дядо Коледа без Снежанка е 100 лв. за 20 минути в декемврийските дни и 160 лв. за 20 минути в дните Бъдни вечер, Коледа и Нова година.

Цената за дядо Коледа и Снежканка, които да приветстват клиентите във вашия магазин или друг търговски обект варира. За 4 часа е 960 лв., а за 2 часа:640 лв.