Слух: Путин ослепява, остават му 3 години живот – гасне от рак

Слух: Путин ослепява, остават му 3 години живот – гасне от рак

Порден слух, тиражиран от британските и американските издания твърди, че на президентът на Русия Владимир Путин му остават по-малко или около 3 години живот. 

Путин е бил вече предупреден, че му остава малко, твърдят източници от руското разузнаване, които все повече се тревожат за болния си лидер, се казва в материал на таблоида “Дейли Мейл”.

Служител на ФСБ (Федерална служба за разузнаване) описа състоянието на руския президент като “тежка форма на бързо прогресиращ рак”. Информацията идва, след като се засилиха спекулациите, че Путин страда от някаква форма на сериозно заболяване на фона на инвазията в Украйна. Шпионинът обяснява, че на стопанина на Кремъл му остават “не повече от две до три години” и той също така губи зрението си.

Новината за неизлечимото заболяване на руския лидер се появи в тайно съобщение на руски агент до избягалия бивш служител на ФСБ Борис Карпичков.

В него се разказва, че Путин отказва да носи очила поради опасения, че това ще покаже форма на слабост, а заради състоянието си той се нахвърлял върху подчинените си с неконтролирана ярост.

През миналата седмица имаше информация, че Путин е претърпял успешна операция от рак този месец и се възстановява след съвета на медиците, че лечението е от съществено значение. Според други източници от Москва здравето на руския лидер е толкова лошо, че той не е в състояние да поддържа концентрация за дълги периоди от време, без да прави почивки. Наскоро Путин бе заснет на среща с беларуския президент Александър Лукашенко в Сочи, на която неловко извива крака, докато двамата разговаряха.

Кремъл не коментира последните твърдения за здравословното състояние на президента, но редовно отрича, че той страда от каквито и да е трудности.

Същевременно руски спецчасти са получили задачи да преследват и убиват висши украински служители в източната част на Украйна. Твърди се, че регионалните лидери са постоянно в движение, за да избягват ескадроните на смъртта, напомнящи за червения терор, извършен от болшевиките след Първата световна война.

Силите на Путин пък вече контролират 95% от Луганск.

“Условията в Донбас са неописуемо трудни, докато Русия се опитва да овладее цялата територия на Донецка и Луганска област, и Киев съзнава, че не може да си върне всичко окупирано от Москва по военен път”, обяви на свой ред украинският президент Володимир Зеленски. Той изрази увереност, че завзетите от нахлуването на 24 февруари насам земи ще бъдат отвоювани, но това, изглежда, няма да стане с останалите.

По данни на украинското министерство на отбраната досега са убити 12 руски генерали във войната. Според информацията Москва е загубила и значително количество тежка техника – например 2226 колесни превозни средства (включително танкове) и 380 самолети и хеликоптери.