Следи от кока в дома на Лиз Тръс

Следи от кока в дома на Лиз Тръс

Следи от подозрителен наркотик са били откривани в дома на бившия премиер на Великобритания Лиз Тръс след партита, на които са присъствали нейни политически съюзници, съобщи „Гардиън“. ТВМЕДИА припомня, че Тръс бе министър-председател само 45 дни, след което хвърли оставка. 

Според източниците белият прах е бил открит в имението миналото лято в дните преди Тръс да спечели надпреварата за лидер на торите и да стане министър-председател на Великобритания.

Човек от персонала твърди, че е тествал праха с помощта на тампон, който променя цвета си при контакт с кокаин, и това е показало наличието на наркотика.

Притежанието на кокаин е криминално престъпление, което може да доведе до лишаване от свобода до седем години или до неограничена глоба, посочва БТА, позовавайки се на „Гардиън“.

През юли правителството предприе нови мерки срещу случайните потребители на наркотици, като заяви, че паспортите им могат да бъдат конфискувани, допълва вестникът.

Отделни източници описват намирането на подобни следи в офисите на „Даунинг стрийт“ № 10 след два купона, проведени по времето, когато Борис Джонсън беше премиер.

Служителите, работещи в имението на Тръс, твърдят, че на два пъти са открили следи от бял прах върху странична маса в игралната зала с маса за снукър след вечери, в които е известно, че Тръс е забавлявала гостите си в къщата в Кент.

Тогавашният външен министър Тръс е била домакин на събиране в дома от 17-ти век  през уикенда 19-21 август, когато кампанията ѝ за лидерство е била в разгара си. Друго събиране се състоя през уикенда 2-4 септември. И през двата уикенда присъстваха редица политически съюзници, допълва „Гардиън“.