Слави Трифонов: „Продължаваме промяната“ лъжат!

Слави Трифонов: „Продължаваме промяната“ лъжат!
Асен Василев и Кирил Петков. Снимка: БУЛФОТО

Изненадващо изявлание дойде от лидера на „Има такъв народ“ Станислав Трифонов. В разпратено писмо до медиите той изложи своята гледна точка относно състоянието на управляващата коалиция. По думите му Кирил Петков и Асен Василев управляват еднолично, без изобщо да се допитват до коалиционните си партньори. Нещо повече, според Слави Трифонов от ПП непрекъснато говорят неверни неща и подвеждат обществото.

 

Целият текст на Трифонов може да видите тук: 
Напоследък стават непонятни неща в управлението на страната.
Да, знам, че звучи малко странно, при положение, че „Има такъв народ“ е част от управляващата коалиция, но е факт.
Нелеп факт.
Защото представителите на “Продължаваме промяната” в този кабинет нито се допитват до коалиционните си партньори, нито чуват какво им казват, нито си вземат бележка, а много често правят каквото си искат.
И много често това изобщо не е добро за страната. Много често и говорят. Разни хора от тях говорят без да има нужда по теми, от които не разбират. Примерите са много.
Например, за проблема със спрените газови доставки и преговорите за нови енергоизточници, най-изненадващо се обаждат финансовият министър Асен Василев и, представете си, Лена Бориславова. И двамата са невероятни експерти по енергетика, особено Лена. По-лошото е, че говорят неверни неща, например за очакваната цена на газа. И не само. Създават неверни очаквания. И вредят на трудно провежданите преговори.
Друг пример. В тази криза, създадена от войната в Украйна, сума ти хора обясняват какви мерки ще се приложат. Обясняват ги, все едно са последна инстанция. Обясняват и обещават. С малката разлика, че нищо от обещаното все още не е обсъдено и не е прието от коалиционните партньори. Или пък опитът на Асен Василев да прескочи не само Парламента, а и коалиционното споразумение за начина, по който страната да приеме еврото.
За проблема със Северна Македония е направо ненужно да ви говоря. Защото всички разбраха за нерегламентираните опити на Кирил Петков и съветниците му да заобиколят националния интерес.
Къде останаха обещанията, че всеки ден ще осветлява по една далавера на ГЕРБ?
Къде са онези открити осем милиарда крадени пари? Къде е премахването на модела “ГЕРБ”, при положение, че в кабинета има кадри на ГЕРБ като министри?
Защо казвам всичко това? Казвам го като предупреждение.
Надявам се да са ме разбрали.