Атанасов е алчен, готов е да се задави с власт

Атанасов е алчен, готов е да се задави с власт

Според лидера на ДСБ Атанас Атанасов, “Демократична България”, от която той е част, и “Продължаваме промяната” щели да предложат правителство на малцинството.

И нямало проблем да ги подкрепи ГЕРБ и въобще – който ще да ги подкрепя – нали това е български парламент, вътре има български депутати, всички сме българи, “Демократична България” предлагат българско правителство и какво значение има кой ги подкрепя. ГЕРБ, ДПС, Възраждане, БСП – няма значение, важното е да има правителство. Всички сме български депутати и трябва да реализираме българско правителство… Какво като е правителство на малцинството?

Значи можело. Когато “Има такъв народ” спечели изборите и беше готова да предложи правителство на малцинството, настана такъв вой, в който “Демократична България” държаха най-високия глас, изсипаха се толкова обиди, предупреждения, закани, омраза. И защо? Защото правителство на малцинството, излъчено от “Има такъв народ”, не можеше да бъде подкрепено от ГЕРБ и ДПС. Тогава не можеше, защото бях аз, защото изборите спечели “Има такъв народ”. Но сега може.

Няма проблем да има правителство на “Демократична България” и “Продължаваме промяната” с подкрепата на ГЕРБ и ДПС. И вече няма проблем от зависимост от ГЕРБ, от “плаващи мнозинства”.

Ех, Атанас Атанасов. Толкова си прозрачен.

Уж за България, за народа, срещу кризите, за парламентаризма, а всъщност си толкова алчен за власт.

Толкова алчен, че чак си готов да се задавиш. И въобще не те е срам, че ти личи.

Всъщност, защо да те е срам, нали си подаде оставката, пък после си я взе обратно? Това е като да си продадеш апартамента, да ти платят парите, пък като дойдат новите собственици, да не щеш да се изнесеш от него, щото ти се свиди. Такъв си ти – хем си алчен, хем ти се свиди. Ама няма да стане. И законът, и моралът са на страната на новите собственици.