Скандалният автор на „Украинската майка“ е баща на Людмила от „Ергенът“

Скандалният автор на „Украинската майка“ е баща на Людмила от „Ергенът“
Люси като малка с баща си – Неделчо Костадинов. Снимка: Личен архив

Печално известни по едно и също време се оказаха баща и дъщеря, без да подозират, че това е възможно да се случи.

Става дума за участничката от „Ергенът“ Людмила Костадинова и склуптора Неделчо Костадинов – автор на скандалната склуптура „Викът на украинската майка“. Двамата са баща и дъщеря, научи ТВМЕДИА.

Уви, за жалост и Люси, и Неделчо си навлякоха повече антипатии, отколкото симпатии в обществото и най-вече в социалните мрежи.

Людмила бе една от най-активните участнички в любовното риалити, допреди да бъде изгонена. Тя често участваше в скандали и интриги в къщата на любовта. Костадинова имаше конфликти с Благовеста Бонбонова (Блага), както и с Александра Гърдева (Алекс). Не пестеше и обиди по техен адрес.

Култова стана репликата ѝ „Логика – няма“.

Ергенът Виктор Стоянов обаче така и не забеляза нещо специално у нея, нещо повече – така и не я покани на лична романтична среща.

 

„Непрекъснато се изтъкваше, но на какво отгоре. Нито е хубавица, нито е умница. Едно злобно човече и нищо повече. Със самочувствие до небето!“, одумват я най-редовно във фейсбук групите, където коментират „Ергенът“.

Подобен бе случаят и с твореца Неделчо Костадинов, който представи творбата си „Викът на украинската майка“ пред паметника на Съветската армия в четвъртък. Събитието бе открито с тържествена церемония, на която присъстваха доста интелектуалци и защитници на Украйна.

Само след няма и ден обаче лъсна истината, че той е направил въпросната статуя отдавна. Показвал я е в личния си фейсбук още през 2020 година. Тогава е написал следното: Едно мое произведение, което създадох отдавна. Казва се „Гол демон“.

Мнозина скочиха на Костадинов – първо, че е лъжец, второ, че притопля стари архиви и ги представя за нови, и трето, но най-основното – че творбата му е грозна.

Склупторът получи хиляди подигравки, че Майката напомня повече на чудовище, но не и на човек.

„Отвратителна склуптура. Майките на Украйна не изглеждат така. Това нещо е грозно, гротеска, подигравка. Буди позиви за повръщане, а не за състрадание и солидарност с войната!“.

И така, само два дни след като бе положена „Викът на украинската майка“, заради големия обществен интерес и негативни нагласи, тя бе… премахната.